pikecpokec -> Zamašitev mlečnih vodov (2.4.2007 10:10:01)
|
Živjo! Imam eno težavo in vas prosim za nasvet. namreč: moj sinček je star 2 meseca in ga že od rojstva redno dojim ker imam ogromno mleka. mali je v 6 tednih pridobil 1,5 kg in še naprej pridno raste. problem je v tem, da se mi je v zadnjem mesecu že 4X zgodila zamašitev mlečnih vodov, kljub temu, da si po vsakem dojenju mleko do konca iztisnem ven (nasvet zdravnika). hkrati z zamašitvijo pa seveda dobim tudi vročino, ki me potem onesposobi za 2 dni. tečno, ni kaj! sedaj pa k vprašanju: razmišljam o tem, da bi malemu kljub temu, da imam dovolj mleka, začela vsaj 1X na dan dajati flaško. ker tole njegovo zizanje na vsaki 2 uri, potem pa še vročina vsak teden, me že pošteno izčrpujeta. v 8 tednih po porodu sem izgubila že čisto vse kile, pa jih že pred nosečnostjo nisem imela veliko (41). kaj mislite, kako naj preidem na flaško? verjetno je to treba zelo postopoma, da se mi ne bojo vodi spet zamašili? ne me narobe razumet. zelo rada bi dojila, ampak vidim da me tako izčrpuje da potem kar zbolim. katera mlečna mešanica je najboljša? upam da tale post ne bo sprožil moraliziranja na temo dojiti ali dodajati, jaz vas samo prosim za nasvete. Hvala!
|
|
|
|