Ulla80
|
mater ste čudne, kaka hoja po prstih, to ni problem...čeprov zarad preveč dolgotrajne take hoje se lahko lahko razvije krajša tetiva pri peti, kar lahko povzroča hude bolečine vse življenje. samo to ni point, sej hoja po prstih ni naravna, telo blazno trpi, to se slejkoprej porihta, lohk so pa posledice. problem je v tem, da vi otroka v pokončni položaj silite prej, preden je telo za to pripravljeno. hojca bi bila okej, če bi notri dali otroka, ki se že postavlja pokonci, za 10min dnevno,. dva do trikrat na teden. tko se pa notri tlači šest, sedem mesečnike, ki za to niti slučajno niso zreli. da je telo pokonci, morjo bit razvite hrbtne mišice, da pravilno podpirajo hrbtenico in jo držijo v pravilnem položaju. v nasprotnem primeru se hrbtenica poseda. sej že nasplošno vsakemu ki ima tžave z blečinami v križu se svetujejo vaje za okrepitev hrbtnih mišic. in otrok se ne rodi z razvitimi in dovol močnimi mišicami, okrepi si jih s plazenjem in kobacanjem, zato so te faze tako pomembne, poleg pravilne koordinacije roka-noga. in rečt je bil v hojci pa mu nič ne fali je malo smešno. sploh če je otrok še mali. če tlačite v hojco otroke prej, preden se sami postavljajo pokonci, posledice ziher bojo. ker hrbtenica se je sigurno posedala, nepravilno ukrivljala itd. in posledice se ne pokažejo v prvih treh letih, alo. ko bo pa vaš 25 al pa 30letnik tožil zarad bolečin in težav s hrbtenico, kolki, koleni itd. mu pa lohk rečete ej ne jamri, te pač boli, važn da si pri 6m blazno užival v hojci in da sem jaz mela mal frej cajta.
< Sporočilo je popravil Ulla80 -- 15.6.2010 22:05:38 >