|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hojica da ali ne
2.4.2007 6:47:45   
srki
Za par minut na dan nič ne škodijo. Jaz sem našega dala v hojico po 9. mesecu, ko res že nisem vedela, kam naj ga še damuser posted image . Potem je pa itak kmalu shodil.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.4.2007 7:16:28   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

pa še nekajzanimivega sem našla, ni sicer direkt o hojicah, ampak o hoji, ampak je pa za prebrat: http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=12451&t=12451

super link! bravouser posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.4.2007 8:03:02   
Naty*Taja
Jaz pri taprvem nisem hotla niti slišat o hojci. Sva bila skz na tleh in sem se ogromno z njim ukvarjala (mi nič druga ni blo treba! user posted image ). Mali kljub temu ni nikoli plazil, sam tak po trebuhu je puzal, in shodil pri 9 mesecih. Hitro je bil zelo stabilen celo zunaj na neravnem terenu. Je pa res, da za glavo ne ve kje jo ima in se non stop zabija. Sem že orng razmišljala, da bi g k okulistu peljala, ker je zadnjič ena rekla, da se je otrok zaletaval, ker ni videl user posted image .
No pri tadrugi imam pa dost več dela, tak da jo moram večkrat zaposlit. Je zelo rada na tleh in kak teden,od 8 mesecev naprej, že  veselo šiba po štirih. Ja in včasih jo dam za par minutk v hojco, da dokončam začeto delo. Je čist vesela, ker lahko opazuje stvari še na malo višjem nivoju kot na tleh.
Kaj pa vem, hojca ja ali ne? Nisem več tak ziher, kot pri prvem. Včasih pa pride prav. Se mi zdi tole podobno kot npr. govorjenje in kreganje pred otroci - sej ne moreš bit skoz stoprocentno tak kot v teoriji, kljub temu, da je narobe. Tako je pa tudi pri teh zadevah. Kdo pa pravi, da so npr. dobre jajčke za novorojenčke, ko je notr čist sključen in mu pretresa hrbteničko, al pa naprimer tile ležalniki, ki so tak upognjeni in so mali neravni not, al pa stolčki za hranjenje če ga daš slučajno prehit noter........?

MONTIGNAC

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.4.2007 8:13:28   
vesna.com
Sorri ampak men bi se brez hojce zmešal...Mislim pa da za to da bi se zaradi tega pojavile pri otroku težave,bi moral v njej preživeti kar veliko časa.Občasna uporaba pa po moje res ni bavbav.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.4.2007 8:27:25   
Gordana-3
vesna, zakaj otroka ne daš na tla? jaz zaprem vrata, jo dam na tla in basta. prej, ko še ni plazila, se je vlekla naprej po trebuščku, ko je hotela do kom prit. saj če je otrok na tleh, je tud lahko mobilen, še bolj, kot v tistih hojicah, ko se sam zaletava v pohištvo ipd. nevarne predmete pa takoalitako odstraniš, da jih ne more dosežt, ko se plazi ali kobaca sem in tja.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.4.2007 9:01:11   
vesna.com
Sej zdej jih že damuser posted image user posted image Glej vesna.comuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 31
2.4.2007 9:05:20   
BaByGiRl
Moja je bila v hojici in plazila je. Oboje. Čeprav je imela raje hojico, da je lahko trapala po stanovanju in obtolkla vse podbojeuser posted image . Za hojico sem se odločila zato, ker smo imeli kužka in bi se lahko zgodilo, da bi moja hči kakšno stvar malo pomalcali z kužomuser posted image .  Res pa, da je nisem noter puščala po ure in ure.
Shodila je pri 9 mes. Sedaj je stara 7 let in so nogice čist ok.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.4.2007 9:08:23   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

vesna, zakaj otroka ne daš na tla? jaz zaprem vrata, jo dam na tla in basta. prej, ko še ni plazila, se je vlekla naprej po trebuščku, ko je hotela do kom prit. saj če je otrok na tleh, je tud lahko mobilen, še bolj, kot v tistih hojicah, ko se sam zaletava v pohištvo ipd. nevarne predmete pa takoalitako odstraniš, da jih ne more dosežt, ko se plazi ali kobaca sem in tja.

Posploševat ravno ne moremo. Naš user posted image  ni in ni hotel biti na tleh. Kaj naj bi naredila? Naj ga bi prislilila ali ga pustila jokat do onemoglosti? Pri 7. mesecih je šel za dvakrat po 15 minut na dan v hojico in je bil zadovoljen. To je bil edini čas, da je bil garantirano 15 minut zadovoljen brez možnosti, da ga bo potrebno nosit, ker se bo začel jokat. Ker ni maral niti vozička, je bila to res edina varianta za odlaganje. In verjemite mi, zelo je pasalo tiste pol ure na dan. Nikoli se ni nikamor zabil ali prevrnil, ker smo poskrbeli za varno okolje in ga itak imeli nonstop na očeh. Okoli 8. meseca je bil notri dvakrat na dan po pol ure. Pri devetih mesecih pa je začel plazit in od takrat noče biti več v hojici. Še vedno sem torej vztrajala, da je bil čim več na tleh, a ko rednično nič več ni bilo dobro, je šel pa malo v hojico in tako je vseeno začel plazit.
Sedaj je star skoraj 11 mesecev in se vstane povsod in tuid premika se že ob opori in čisto nič po prstkih.

Neposredna povezava do sporočila: 33
2.4.2007 11:45:47   
L & L
Hojca- hmmmmmmmmm.
Naš veliki falot je biu v hojci po ene 10m na dan recimo, ampak samo toliko časa da ni znau puzat pol pa ni hotu bit več not, ker je seveda s puzanjem lahko obrau vse skrite kote.
Mislim pa da mu hojca ni pustila nobenih posledic.
Mali falot je pa za enkrat zelo srečen na tleh in ravno kak mesec nazaj se je začeu obračati v obe smeri in to mu je trenutno zakon, Ga pa včasih dam tudi v hojco za kakšne 5 minutk, zaradi njegovega veselja, ne za to da bi pol lohk kej nardila, sej to lohk tako ali tako sam če hočem, in če se mi da user posted image .
Aja ni mi pa jasno zakaj ni stajca dobra, prosim sm nevednica glede tega, sicer jo nobeden od fantičko ne obrajta kaj preveč, ta velkmu so stvari zdaj zanimive, recimo tut v hojco se stlači sam da je zabavno.
Res me zanima to za stajco.
LP.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.6.2010 15:36:25   
Nestaška
V hojici otrok zelo pogosto razvije hojo po prstih, kar lahko vpliva tudi na to kako bo potem celo zivljenje hodil - po prstih sigurno ne bo hodil user posted image  .

Jaz ne bi bila tako prepričana... Imam 9 letnega pastorka, ki zaradi uporabe hojice še vedno hodi skoraj izključno po prstih.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.6.2010 20:08:36   
krokar
Sama nisem zagovornik hojice. Naša mala je po večini non stop na tleh in bluziuser posted image . Napreduje pa kolikor je njeno telo sposobno. Imamo dobrih 11 mesecev, mašera po vseh štirih. Sedaj se postavlja na nogice in ob opori koraka v stran. Nič na silo. Mi je vseeno kdaj shodi. Ko bo telo pripravljeno bo že. Vse ob svojem času brez forsiranja...

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.6.2010 20:17:44   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Nestaška
Jaz ne bi bila tako prepričana... Imam 9 letnega pastorka, ki zaradi uporabe hojice še vedno hodi skoraj izključno po prstih.

Ti tudi glede tega ne rabiš biti tako prepričana - naša ta prva je bila dosti v hojici (ker niti slučajno ni marala biti na tleh), pa NIKOLI ni hodila po prstih (hojico je pač treba spustiti dovolj nizko, da otrok lepo doseže). Ta drugi pa ni bil niti 1x samkrat v hojici, pa je hodil po prstih. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Nestaška)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.6.2010 20:39:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *alja*
Če bi škodovala otroku, razvoju ali če bi bla nevarna bi jo umaknili iz prodaje!

Saj v Kanadi so jih že ...
Skratka sem proti hojici in če sem mogla letet odpret vrata al na wc al kaj podobnega sem jo dala za par minut v stajico, drugače je bila pa na tleh in je čisto uživala.

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
15.6.2010 21:39:53   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Nestaška

V hojici otrok zelo pogosto razvije hojo po prstih, kar lahko vpliva tudi na to kako bo potem celo zivljenje hodil - po prstih sigurno ne bo hodil user posted image  .

Imam dva otroka in noben ni bil niti ene same minutke v hojici...
Sin ni nikoli plazil in od vsega začetka hodi po prstih,shodil je pri 11,5 mesecih,hčerka je plazila in shodila pri slabih 13 mesecih in nikoli ni hodila po prstih.

(odgovor članu Nestaška)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.6.2010 22:03:53   
Ulla80
mater ste čudne, kaka hoja po prstih, to ni problem...čeprov zarad preveč dolgotrajne  take hoje se lahko lahko razvije krajša tetiva pri peti, kar lahko povzroča hude bolečine  vse življenje. samo to ni point, sej hoja po prstih ni naravna, telo blazno trpi, to se slejkoprej porihta, lohk so pa posledice.
problem je v tem, da vi otroka v pokončni položaj silite prej, preden je telo za to pripravljeno. hojca bi bila okej, če bi notri dali otroka, ki se že postavlja pokonci, za 10min dnevno,. dva do trikrat na teden. tko se pa notri tlači šest, sedem mesečnike, ki za to niti slučajno niso zreli.  da je telo pokonci, morjo bit razvite hrbtne mišice, da pravilno podpirajo hrbtenico in jo držijo v pravilnem položaju. v nasprotnem primeru se hrbtenica poseda. sej že nasplošno vsakemu ki ima tžave z blečinami v križu se svetujejo vaje za okrepitev hrbtnih mišic. in otrok se ne rodi z razvitimi in dovol močnimi mišicami, okrepi si jih s plazenjem in kobacanjem, zato so te faze tako pomembne, poleg pravilne koordinacije roka-noga. in rečt je bil v hojci pa mu nič ne fali je malo smešno. sploh če je otrok še mali. če tlačite v hojco otroke prej, preden se sami postavljajo pokonci, posledice ziher bojo. ker hrbtenica se je sigurno posedala, nepravilno ukrivljala itd. in posledice se ne pokažejo v prvih treh letih, alo. ko bo pa vaš 25 al pa 30letnik tožil zarad bolečin in težav s hrbtenico, kolki, koleni itd. mu pa lohk rečete ej ne jamri, te pač boli, važn da si pri 6m blazno užival v hojci in da sem jaz mela mal frej cajta.

< Sporočilo je popravil Ulla80 -- 15.6.2010 22:05:38 >

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.6.2010 22:16:41   
zmajaz
Jaz bom rekla tako - če imaš otroka, kot je moj ta drugi, si niti približno ne predstavljaš, zakaj zaboga bi človek dajal otroka v hojico - mali je namreč neznansko užival na tleh in šel čez ves normalni proces: se kotalil, plazil, kobacal, vstajal ob opori, hodil ob opori, shodil. Če pa imaš otroka, kot je naša ta prva, si pa težko predstavljaš, kako bi brez hojice, ker mala niti pod razno nikoli ni hotela biti na tleh - tudi če sem se ulegla zraven nje in ji delala družbo, ni šans. Pa seveda je v hojico nismo dali pri 6 ali 7 mesecih, ampak pri dobrih devetih, ker sicer je pa hotela biti samo v ležalniku ali na rokah. Tako da to je vse skupaj tudi dosti od otroka odvisno.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.6.2010 22:19:07   
Ulla80
Tako da to je vse skupaj tudi dosti od otroka odvisno.

ne more bit od otroka odvisno. ker otrok se ne rodi s prirojeno željo po hojci/ležalniku/itd. to mu starši predstavimo, a ne. če otrok nikol ni v ležalniku, ne ve kak fajn je v njem. če nikol ni v hojci, ne ve kak fajn je. itd.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.6.2010 22:27:20   
zmajaz
Ja - seveda, drži. Ampak kaj si še lahko spočneš z otrokom, ki enostavno NOČE biti na tleh in pika? Nosiš cel dan na rokah? Ali ga pustiš tulit na tleh? Še v igralnem loku ni hotela biti, če ji ga nisem dala na kavč - tam je bilo OK, na tleh pa niti slučajno - očitno je imela prav nek strah pred tlemi ali kaj js vem. Pa saj se nima smisla pregovarjati, ker ti boš itak zagovarjala svoje, jaz bom pa ostala pri svojem, da hojica, če z njo ne pretiravaš, tudi ni tak grozen bavbav, kot jo eni skušajo predstaviti. Sicer bi nas 3/4 bilo kripljev, ker smo kot malčki mnogi od nas preživeli kar precej v hojici - jaz sem že ena tistih, ki sem bila baje veliko v njej, kot pravi moja mama, pa moj mož tudi.

Vsekakor pa se strinjam, da je pa, če se le da, bolje biti brez ali jo uporabljati minimalno. Zato smo mi bili pri drugem brez, ker po njej ni bilo potrebe, saj je mali užival na tleh.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 15.6.2010 22:28:09 >

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 43
16.6.2010 10:17:56   
ROmama
Naš si je, prden je shodil, zlomil rokico, pa je bial stajica super rešitev. No saj smo ga tudi plezat pustili. Puzal je kot vojaki:) čisto na nizko.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 44
8.7.2010 8:29:24   
dreamhorse
Ena je nekje napisala, da otrok, če ima možnost sigurno plazi.. Moja je bila vedno na tleh, pa ni nikoli... je šla po riti, sedaj, ko je pa stara 13 mesecev je shodila (na kako hojico sploh pomislila nisem) sedaj pa se je spustila na štiri in plazi.. Ko je pa treba kam pohitet, pa še vedno gre po riti...

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 45
21.7.2010 9:02:58   
niwaj
Ja moj fant je ful proti hojici, ker kao grše hodi in to, pa po prstkih, men se pa tudi ne zdi tak zlo slaba. :D

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 46
28.7.2010 10:49:19   
Zojamaroja
Tudi jaz sem proti hojici. Odložim jo na tepih ali v stajico, nikakor pa ne v hojico.
Pa tudi vedno več pediatrov je ne priporoča, zaradi daljnoročnih posledic na hrbtenici, kolkih in stopalih.
Naša pikica bo shodila, ko bo sama pripravljena na to.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
28.7.2010 12:17:30   
ne eko
No da še jaz delim našo iskušnjo.
Prvi otrok brez stajice in 100% brez hojice,
veliko plazila, kmalu shodila, rada bila v vozičku,
rada bila v ležalniku....
Drugi otrok z veliko krči - posledica veliko na rokah,
plazil ampak samo okoli mene, partnerja, se dvigoval
ob opori, ampak, da si pa hotel na wc, obesit perilo, kaj
skuhat to je bil pa takoj tak jok, da je zgledalo, da bo
pregorel. Rešitev je bila pač hojica za 2 x na dan po 15 min
več tudi to ni bilo zanimivo.
Hodi o.k. brez problemov....

(odgovor članu bonbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
28.7.2010 12:38:11   
branka81
hm..jz imam 5-mesečno punčko,pa mislim da tud ne bom uporabljala hojice,čeprav ko sm bla jz majhna smo vsi otroci bli v hojici pa ni blo nobenih problemov,se mi zdi da zdej starši vse preveč kompliciramo,je pa to odločitev vsakega posameznikauser posted image user posted image

(odgovor članu ne eko)
Neposredna povezava do sporočila: 49
28.7.2010 13:44:12   
Anonimen
Odsvetujem hojico. user posted image V familiji imam eno tako brihto, ki je dala otroka v hojico preden je sam sploh samostojno sedel. Zdaj, pri 13 mesecih se še usede ne sam, hoja je taka, da ga dobesedno vlečejo sami naprej, hodi kot pijanec. Še tiste 3 korake ki jih naredi s pomočjo staršev, da ga vlečejo gor, da ne klecne, je videt zelo pijansko, kaj šele celoten razvoj od motorike naprej. So ga samo cartali, cartali, cartali...zdaj pa imajo. Se ne usede, ne ustane sam, na trebuhu leži tako da sploh ne zna past kravic...Ne dosega niti motorike 8 mesečnika, ukrepajo nič, ker pravijo, da je tudi mama sama shodila komaj pri 3 letih. Opozorjeni so bli od večine ljudi že pri otrokovih 5 mesecih, da je otrok premehak, nima mišic. Zdaj imajo kar imajo. Sej, če bi omenili, da bi bila lahko mama doma na podaljšani porodniški zaradi teh težav, bi letela še isto uro do P.user posted image  

Premislite. če je res dobra hoduljica, vsi fizioterapevti jo odsvetujejo. Pa ni to samo hoja po prstih, hrbtenica je tista, ki bo to občutila čez 10, 20 let.

(odgovor članu branka81)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.