ocvrti šampinjoni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maja979 -> ocvrti šampinjoni (31.3.2007 22:49:47)

zanima me kako jih naredite. bi jih jutri naredila za kosilo kot prilogo. hvala za ideje




BLAŽIKA -> RE: ocvrti šampinjoni (31.3.2007 22:57:24)

Dobro jih očistim pod vodo in potem jih spaniram, kot zrezke. Jih pa posolim šele takrat , ko so pečeni.
Pa dober tek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




beba76 -> RE: ocvrti šampinjoni (31.3.2007 23:02:49)

Jaz enako, le da solim jajce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




maja979 -> RE: ocvrti šampinjoni (31.3.2007 23:21:30)

a jih panirate cele al jih prerežete na pol




Erdbeere -> RE: ocvrti šampinjoni (31.3.2007 23:24:59)

odvisno kok so veliki, če so mali jih cele, drugače jih prerežem na polovico. 




tomca -> RE: ocvrti šampinjoni (31.3.2007 23:29:28)

Če imaš bolj velike, ti svetujem da jih nafilaš z sirom in šunko. Sir narežeš na kockice, ga zaviješ v šunko in zabodeš na zobotrebec. Šampinjonom odtrgaš bed in vmes(bed in klobuk) daš šunko in sir.
Na koncu spaniraš.
Meni je to ful dobro, imamo velikokrat za kosilo kot glavno jed.

Lp




Anonimen -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 6:01:48)

Gobice se naj ne bi umivale pod vodo, ker potem spremenijo svojo strukturo in so bolj žilave ali pa bolj kvecaste. Gobice se priporoča samo obrisat s cunjo.

Jaz jih delam tako kot so punce napisale. Včasih pa jih sam mal posolim in jih vržem na žar (niso mastne, so lažje prebavljive, močnejši okus), ali pa jih nafilam s majčken gongorzolce in sirčkom in v pećico. lahko tudi nabodalca (gobice, čebula, paprika, bučke.....)




Primoza -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 7:41:30)

Perem nič. Bete odtrgam. Klobuke naložim na pomaščen pekač. V klobuke malo sira pa kak pršut, kanček česna, malo origana. Potem pa pečem v pečici kakih 20 minut na 180.




al1* -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 8:09:00)

Primoza - hvala za idejo za današnjo večerjo. Le da bom verjetno dala veliko česna, namesto kančka.




Primoza -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 8:11:28)

Saj česna se pa res lahko nabuta po željah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tudi jaz imam česen zelo rad ampak se moram malo podrediti okusu otrok. Pa še gobe potem ne pridejo do izraza.




Anonimen -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 9:22:07)

Čisto enostavno:

Šaminjone opereš,jim odstraniš bete in povrhno kožico.Narežeš na tanke lističe.Nabavi si majhne pekače(za enkratno uporabo)iz alu folije.
Žlico olivnega olja gor šampinijone,čajno žličko vegete,poper,malo
drobno sesekljanega petršilja po želji strok česna nasekljan.
Vse skupaj postaviš za nekaj minut na prižgano ploščo štedilnika(pokri z alu folijo) V treh minutah je narejeno.

Ali pa:

http://www.ringaraja.net/receptiPodrobno.asp?katID=130




maja979 -> RE: ocvrti šampinjoni (1.4.2007 15:56:29)

hvala. so super uspeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]