Rubin. -> Namig za odstavljanje od prsi (31.3.2007 20:34:06)
|
Takšen je naslov članka v Žurnalu, ki ga navajam: "Z odstavljanjem se konča obdobje intimnosti matere in otroka. Zato je to pravzaprav zelo občutljivo odbobje. Nekatere matere to žalosti. V času dojenja, ko so bile tesno povezane s svojim otrokom, so uživale. Nič ni narobe, če svojemu otroku še nekaj časa dajete prsi, če se sicer prehranjuje starosti primerno, kar pomeni tudi z drugo hrano. A tudi brez dojenja je lahko odnos pristen in nikar ne imejte v mislih, da se bo otrok od vas oz. od matere odtujil, ko bo odstavljen." Do tu vse lepo in prav, sedaj pa: " Pravzaprav mnogi strokovnjaki opozarjajo, da dojiti več kot eno leto ni psihično zdravo za otroka in počasi postaja socialno neprimerno. Z dolgotrajnim dojenjem lahko postaja vez med njima psihično in socialno neprimerna. Odstavljanje je tudi korak k samostojnosti za otroka." M.K. Pišuka, še danes bom nehala. Ne, šalim se. Mene je sicer članek šokiral, saj nisem vedela da psihično škodim otroku in sem socialno neprimerna, oz. da postaja najina vez takšna, ampak me ni prepričal. Ker pa pride Žurnal v vsako hišo v MB in LJ, pa se bojim, da bo katera članek vzela resno (češ, strokovnjaki opozarjajo, kateri strokovnjaki, bi pa res rada vedela). Mogoče pa ima novinar prav in sem za luno?
|
|
|
|