A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lin -> A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (31.3.2007 14:03:59)

Pozdravljeni.
Zanima me če kdo od vas oddaja stanovanje?
In secer me zanim, kako izračunate porabo elektrike.
Mi imamo prizidek k hiši in  za ta del posebej odštevalni števec.Najemnik je porabil v enem mesecu 18 kwh,kolko eu bi to bilo,cca?
Hvala

Anonimen -> RE: A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (31.3.2007 23:15:32)

Kaj praviš na to, da bi pogledala na položnico od Elektra oz. na specifikacijo, ki je zraven? Tam piše, koliko je en kilovat. Potem pa x 18 + DDV. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Gina -> RE: A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (31.3.2007 23:36:36)

To je fuuul malo. Lahko ti povem za elektro primorska. Za 1+2 tok, se pravi trofazni ali kako se že reče, smo plačali za 321 kWh z ddv-jem in ostalimi dodatki 35,28 eur. Zdaj pa deli teh 35eurov z 321 in množi z 18, pa boš dobila znesek. Nimam kalkulatorja pri roki ta hip.

brb -> RE: A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (2.4.2007 0:36:28)

men se zdi pa to tako narobe!
če kaj oddajaš potem naj najemnik direktno plačuje elektriko, telefon, vodo, smeti itd.
vsa ta podjetja se pa nočejo s tem ukvarjat, ker je najemnike težje terjati.
zato morajo lastniki odgovarjat.
se pravi, da ko gre en ven moraš preverit ali je vse plačano in se ti s tem ukvarjat ne pa podjetje.
v bistvu delaš njihovo delo.
tega nikjer ni! sam pri nas!
upam, da bojo to končno spremenili. ko sem se o tem pogovarjala z elektro so bili ful neprijazni.
oddajat je zelo zahteven in kompliciran posel.

Anonimen -> RE: A katera oddaja stanovanje-rabim eno infor.? (2.4.2007 0:53:48)

Če oddajaš nepremičnino z lastnimi števci, lahko brez problema pri ponudnikih urediš, da položnice za čas najema prihajajo na najemnikovo ime in ne na ime lastnika.
Tako potem lastnik ne dolguje ničesar, če gredo najemniki iz stanovanja, ne da bi plačali. Je pa res, da odklopijo pa še vedno lastniku.

Stran: [1]