Srček v omaki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Dejča -> Srček v omaki (31.3.2007 11:24:49)

Koliko časa se kuha srček v omaki in kako ga pripravite - katere začimbe dodate omaki? Sem iskala po netu, pa mi tudi na Kulinarični Sloveniji nič ne najde. Hvala že vnaprej.




Anonimen -> RE: Srček v omaki (31.3.2007 11:54:42)

Srce v omaki

1/2 kg srca
3 dag olja
sol
4 dag slanine
3 žlice čebule
korenček
rezina zelene
peteršilj
2 stroka česna
1 dcl vina ali vode
1 žlica paradižnikove mezge
2 žlici kisle smetane

Srce prerežemo,očistimo,operemo in natremo s soljo.Narežemo na majne kose,tako kot jetra.
Slanino narežemo na kocke,čebulo sesekljamo,česen stremo.
Najprej na vročem olju opečemo srčke,poberemo ven in na tistem olju prepražimo čebulo,slanino in zelenjavo
Prilijemo vino ali vodo,dodamo paradižnikovo mezgo in solimo.Počasi dušimo in tik pred koncem dodamo strt česen in peteršilj.
Ko je podušeno,naredimo podmet iz smetane in moke.




Dejča -> RE: Srček v omaki (31.3.2007 12:33:46)

Hvala, že kuham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]