Alnatura (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

noe -> Alnatura (31.3.2007 10:07:06)

V Dm-u sem našla Alnatura jušne kocke- zelenjavne, na katerih piše ,da so narejene iz morske soli, olivnega olja in zelenjave ter začimb, torej brez barvil in konzrvansov. Imamo alergijo na jajca, torej se moramo izogibat konzervansu, barvilom in sojinim lecitinu. Ker bi popestrile naš jedilnik, me zanima če jih katera uporablja.
lp

ma19teja -> RE: Alnatura (31.3.2007 12:34:11)

Naš je alergik na jajca, pa se moramo izogibati jajčnemu lecitinu. Imate vi še alergijo na sojo, da se izogibate sojinemu lecitinu? Nama namreč niso prepovedali sojinega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Hvala za odgovor.

Aja kock pa ne uporabljamo. Naša babi samo scopra jušno zelenjavo in jo imamo čez celo leto. Je najbolj ziher, ker veš kaj je not.

noe -> RE: Alnatura (31.3.2007 13:28:12)

Ne sojo imamo neg, sojin lecitn pa so nam prepovedal takoj, ko je bil prvič v alergološki.Imata pa sojin in jajčni lecitin isto oznako E322, tako, da po mojem se je treba izogibat obeh.
Jušno zelenjavo imamo tud mi v skrinji in jo veselo uporabljamo.
Zanima me pa samo za te kocke od Alnature, ker sestava je čist ok, za razliko od Knor ali magi, tistih vem , da ne sme. lp

Seven* -> RE: Alnatura (31.3.2007 13:29:58)

Jaz mislim, da bi moralo bit OK. Alnaturine kocke nimajo noter nic drugega kar je napisano, zato ker Alnaturo uporabljajo tudi vegetarianci in vegani, ki tega ne jedo.

URŠA K. -> RE: Alnatura (1.4.2007 1:16:55)

Ali je to tista, ki vsebuje zeleno in paradižnik?

Lp

noe -> RE: Alnatura (1.4.2007 20:34:32)

Na teh za paradižnik nič ne piše, zelena pa je.

KODA -> RE: Alnatura (5.4.2007 1:42:55)

Naš je hud alergik,pa se izogibamo te stvari.Juhice kuham brez jušnih kock(kakršnihkoli).Pri nas je tudi alergija na konzervanse,zato sem zelo previdna s temi rečmi.

Stran: [1]