Anonimen -> RE: potepuh (1.4.2007 17:50:39)
|
Eh, naša je bla tud taka. Skoristila je prvo priliko in ušla po vasi. Pa mam tud zlato prinašalko. Kasneje smo zagradili vrt ( je res ogromen ) in se je navadla. Problem je bil, ko je začela kopati pod ograjo, da je pršla ven. Kasneje se je tud tega odvadila. Še ko je mela mladičke mi je enkrat kiznla ven, kot da nima mladičev. Enkrat mi je v pesjaku sama odprla vrata ( brihtna glava pač ), otročički pa javkali. Zdaj bo stara 6 let in je resnično zelo pridna. Nikoli ni privezana, po vrtu se šeta kolikor ji paše, ograja služi zgolj zaradi meje s sosedom. Pred hišo pa točno ve, do katerega okna se lahko sprehodi in počaka obisk, ki je prišel. Laja res na vsakega, ki gre mimo hiše, sam se mi zdi, da vsakič manj. Ko nas ni doma jo brez problema pustimo samo pred hišo, ker se uleže pred vhod in čaka in čaka.... Glede na to, da je vaš pes star 10 mesecev, bi po mojih izkušnjeh rekla, da je mlad in igriv, predvsem pa firbčen. Taka je bla moja in sem bla res zelo veliko z njo v tistih trenutkih, da se je naučila kaj je prav in kaj ne. Moje izkušnje s to pasmo so tudi res zelo lepe, ker sem si po smrti prejšnjih 2 psic, zelo zelo želela zlato prinašalko. In doma smo vsi navajeno psic, ker so bolj ubogljive in domače. Predvsem ti priporočam tako kot fiša, da ga peljete veliko na sprehode, večkrat na dan, ker svet mora spoznat, predvsem pa širšo okolico vaše kmetije. Ta pasma se itak vrne slej kot prej domov, vsaj moja se je. Je preveč navezana name, očeta in mami. Sosedo ma pa tud rada, ker ji vsak dan prnese 4 piškotke. Pa ne pozabi, lepa beseda lepo mesto najde.
|
|
|
|