Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 30.3.2007 21:33:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Najbolje bi bilo, da pokličeš zdravnico in jo vprašaš, če se ta bolezen prenaša....nato pa naj gre še sestra na pregled, verjetno bi po krvi ugotovili, če bi bilo kaj narobe!Jaz bi odreagirala takoj, da boš brez skrbi!
|
|
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 30.3.2007 21:47:04
|
|
|
|
beba76
|
Mene pa zanima,če se ta bolezen lahko večkrat ponovi??? Starejši sin je bil pred slabimi tremi tedni ful flekast in je zdravnik, pri katerem smo bili z mlajšim, sumil na peto bolezen. In zdaj je spet takšen. Sicer pa bi se pol menda kdo nalezel v šoli ali doma. Kaj pa vem
|
|
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 30.3.2007 21:49:57
|
|
|
|
Poly
|
Hvala Tekila, jutri jo bom poslala k zdravnici, da ji vzamejo kri. Le tako bom pomirjena. Ful me skrbi . lp
|
|
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 30.3.2007 22:14:07
|
|
|
|
ElaM
|
Jaz sem bila v stiku s 5. boleznijo. Sem klicala G, ji povedala, 5. bolezen lahko povzroči hudo slabokrvnost pri plodu. Plodu se v možganih začne nabirati tekočina, zaradi tega sem bila deležna UZ-ja pri vsakem pregledu, kljub temu, da nisem obolela. Upam, da se tvoja sestra ni okužila. Vem pa, da je grozen občutek, jaz sem bila kakšne 3 tedne čisto preč, če se mi bodo pojavile kakšne pike in zatekle bezgavke (mislim, da mi je G rekla, da zatečejo bezgavke, nisem pa ziher ) Predlagam vama, da preveri pri osebnem zdravniku, če je mogoče to bolezen imela kot otrok, da bodo skrbi odveč. Je pa tudi Pušenjak precej odgovarjal na to temo, tako da mogoče kaj uporabnega najdeš tudi na njegovem forumu. Srečno.
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 31.3.2007 7:47:06
|
|
|
|
PBJ
|
Jaz sem prišla kar nekajkrat v stik s to boleznijo, ker delam v vrtcu. Ko še nisem vedela, da sem noseča, jih je kar nekaj zbolelo za to boleznijo. 5. bolezen je nevarna za plod, če bi se mati v nosečnosti 1. okužila z njo. Pri plodu se pojavi anemija in sicer nekje v 6. tednih po okužbi matere.
|
|
RE: Prosim za pomoč- nosečnost in peta bolezen 31.3.2007 8:44:55
|
|
|
|
Wilson
|
Sestra naj gre k ginekologinji, ki jo bo napotila na odvzem krvi, kjer bodo ugotavljali, če gre za svežo okužbo ali pa ima že prisotna protitelesa in gre za staro okužbo. Poznam dve mamici, ki sta drugič noseči in sta se otroka v vrtcu okužila z virusom 5 otroške bolezni. Obe so poslali na odvzem krvi, in pri obeh so našli protitelesa, tako da sta to bolezen že preboleli. Lahko pa se okužiš samo enkrat. Večina nas je to bolezen že prebolela, sploh tisti , ki so hodili v vrtec. Tako, da mislim, da bo s tvojo sestro vse vredu. Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......