|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim
30.3.2007 19:00:06   
NINA1
živjo,
res bi prosila kogarkoli za kakršnokoli informacijo (če se da na zasebno sporočilo).
Na kratko moj problem, ki sem ga opisala že nekaj postov nazaj.
Sem na bolniški zaradi sinove bolezni, diagnoza:histiocitoza, že 4 mesece. Zaposlena sem za določen čas do 30.11.07, dva dni nazaj pa me kliče sodelavka da mi čez dva dneva poteče pogodba, danes pa mi sporoči, da me bo z 1.4.07 odjavil, sem pa še na bolniški(bom še dva meseca).
Tako na kratko. Bi pa še enkrat prosila če mi lahko kdo pomaga, kaj in kako naprej.

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim
30.3.2007 19:08:56   
Anonimen
Četudi si na bolniški ti lahko prekinejo delovno razmerje, seveda, ko ti pogodba poteče, če imaš pogodbo za določen čas. Če imaš pa ti pogodbo do novembra ti pa sedaj nebi smeli po moje kar tako prekiniti.

(odgovor članu NINA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2007 19:15:04   
TheAngel
Dokler si na bolniški ti teče delovna doba in si v delovnem razmerju v podjetju. Kot razumem si dlje časa doma, tako niti nisi več breme delodajalcu ampak državi. Niti ni potrebe, da te odjavi.
Ko pa boš prekinila bolniško ti pa poteče pogodba.
TOREJ ne glede na to da ti recimo jutri 31.3. poteče pogodba si ti lahko doma in na bolniški ko pa ti bo recimo 30.5. potekla bolniška si s 1.6. brezposelna.
Če želiš še kaj bolj natančno ti lahko iz zakona skopiram..

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2007 19:41:50   
NINA1
živjo,
hvala obema.
Ja sem na bolniški že 4 mesece.
Bi prosila za skopirani zakon. Kaj pa naj potem naredim ko mi je sodelavka napisala da me bo s 1.4.07 odjavil? Še to, kaj pa če gre firma v stečaj? Glede na to, da mi pogodba poteče jutri, a se moram iti prijaviti na zavod ali kaj, in ali moram po delovno knjižico.
Pa še to da nisem dobila nič po pošti oz.kjerkoli kakršenkoli dokument o tem da me bo odjavil, ali kaj podobnega.

hvala

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2007 19:38:46   
NINA1
živjo,
ali bi se dalo do ponedeljka skopirati iz zakona, v ponedeljek grem namreč v službo na povprašat kaj in kako.
hvala

(odgovor članu NINA1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2007 23:10:16   
Anonimen
Delodajalec te lahko odjavi pred potekom pogodbe za določen čas samo v primeru krivdnega razloga (s tvoje strani) ali stečaja podjetja. Odjava zaradi daljšega bolniškega dopusta (vseeno, ali zate ali za družinskega člana) ni dovoljena in se lahko kadarkoli obrneš na inšpekcijo.

Kaj pa so ti navedli kot odpovedni razlog?

(odgovor članu NINA1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2007 23:40:52   
TheAngel
Bom jutri poiskala pa skopirala - malo me dregni pod ZS.
No če te odjavi iz krivdnega razloga ja je druga pesem. Samo to je zapleteno dokazovanje krivde pa to.
A ti imaš kak list zakaj odpoved ali pač samo pogodba za določen čas poteče?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2007 20:50:03   
NINA1
zaradi krivde me nebi smeli, ker nisem naredila nič narobe, za stečaj pa ne vem.
Na kakšno inšpekcijo pa nej se obrnem ali imaš kakšne številke, sicer bom jutri še na zavod za zaposlovanje klicala pa na sodišče oz. ene odvetnike pa bomo videli kaj in kako.
pa še v službo grem jutri vidt kaj hočejo in zakaj,ker gremo zjutraj na terapijo z Žanom, pa bom še zdravnike kaj povprašala.
jaz sploh nisem dobila nobenega lista in odpovednega razloga, razen to, da mi kao poteče pogodba 31.3.07, kar pa ni res ker imam pogodbo do 30.9.074, jo imam doma-podpisano.

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2007 9:20:53   
TheAngel

Pojdi najprej v službo pa da vidiš kaj ti dajo pa povejo. Vse ostalo se itak sme urejati 8 dni pa bomo skupaj našli odgovor in pravo pot.
Mogoče je pa to samo na sodelavkinem zelniku zraslo ker je slišala ko je un slišal od ene ki je slišala da je slišala....
Ko boš mela v rokah napisano ali ko bo rekel direkt tebi bomo rešili - sploh ker imaš v rokah pogodbo.
Javi se na ZS kako je bilo... ALi pa tukaj kar ti je lažje.

(odgovor članu NINA1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?