Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 30.3.2007 19:08:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Četudi si na bolniški ti lahko prekinejo delovno razmerje, seveda, ko ti pogodba poteče, če imaš pogodbo za določen čas. Če imaš pa ti pogodbo do novembra ti pa sedaj nebi smeli po moje kar tako prekiniti.
|
|
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 30.3.2007 19:15:04
|
|
|
|
TheAngel
|
Dokler si na bolniški ti teče delovna doba in si v delovnem razmerju v podjetju. Kot razumem si dlje časa doma, tako niti nisi več breme delodajalcu ampak državi. Niti ni potrebe, da te odjavi. Ko pa boš prekinila bolniško ti pa poteče pogodba. TOREJ ne glede na to da ti recimo jutri 31.3. poteče pogodba si ti lahko doma in na bolniški ko pa ti bo recimo 30.5. potekla bolniška si s 1.6. brezposelna. Če želiš še kaj bolj natančno ti lahko iz zakona skopiram..
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 30.3.2007 19:41:50
|
|
|
|
NINA1
|
živjo, hvala obema. Ja sem na bolniški že 4 mesece. Bi prosila za skopirani zakon. Kaj pa naj potem naredim ko mi je sodelavka napisala da me bo s 1.4.07 odjavil? Še to, kaj pa če gre firma v stečaj? Glede na to, da mi pogodba poteče jutri, a se moram iti prijaviti na zavod ali kaj, in ali moram po delovno knjižico. Pa še to da nisem dobila nič po pošti oz.kjerkoli kakršenkoli dokument o tem da me bo odjavil, ali kaj podobnega. hvala
|
|
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 31.3.2007 19:38:46
|
|
|
|
NINA1
|
živjo, ali bi se dalo do ponedeljka skopirati iz zakona, v ponedeljek grem namreč v službo na povprašat kaj in kako. hvala
|
|
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 31.3.2007 23:10:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Delodajalec te lahko odjavi pred potekom pogodbe za določen čas samo v primeru krivdnega razloga (s tvoje strani) ali stečaja podjetja. Odjava zaradi daljšega bolniškega dopusta (vseeno, ali zate ali za družinskega člana) ni dovoljena in se lahko kadarkoli obrneš na inšpekcijo. Kaj pa so ti navedli kot odpovedni razlog?
|
|
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 31.3.2007 23:40:52
|
|
|
|
TheAngel
|
Bom jutri poiskala pa skopirala - malo me dregni pod ZS. No če te odjavi iz krivdnega razloga ja je druga pesem. Samo to je zapleteno dokazovanje krivde pa to. A ti imaš kak list zakaj odpoved ali pač samo pogodba za določen čas poteče?
|
|
RE: pravniki oz. kdorkoli pomoč-prosim 1.4.2007 20:50:03
|
|
|
|
NINA1
|
zaradi krivde me nebi smeli, ker nisem naredila nič narobe, za stečaj pa ne vem. Na kakšno inšpekcijo pa nej se obrnem ali imaš kakšne številke, sicer bom jutri še na zavod za zaposlovanje klicala pa na sodišče oz. ene odvetnike pa bomo videli kaj in kako. pa še v službo grem jutri vidt kaj hočejo in zakaj,ker gremo zjutraj na terapijo z Žanom, pa bom še zdravnike kaj povprašala. jaz sploh nisem dobila nobenega lista in odpovednega razloga, razen to, da mi kao poteče pogodba 31.3.07, kar pa ni res ker imam pogodbo do 30.9.074, jo imam doma-podpisano.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?