Anonimen -> predstavitev novega otroka vašemu psičku (8.10.2004 12:29:29)
|
Tukaj so izkušnje razvajene višavke in dojenčka iz prve roke: Ko sem prinesla dojenčka domov, se je Miši (višavki) skoraj zmešalo. Ko veste lastniki teh psov, oni ne znajo ničesar početi počasi. Da bi se počasi približali in vohali, ni govora. Navalijo in migajo, da ne veš kje je rit in kje je glava. No, tako nekako je bilo, ko sem dojančka položila na veliko posteljo. Miša je navalila kot zmešana, hotela lizati po obrazu in povsod, jaz sem jo vlekla stran, se smejala in poizkušala, da bi ji dovolila samo vohati, ne pa lizati. No, potem ko je prvi "napad" minil, se je malo pomirila. Nobenega problema ni bilo več, ni bila čisto nič ljubosumna. Še sedaj lahko spi v najini postelji, na kavču, samo v Tiborjeni postelji ne sme biti. Tudi patronažno sva ob obisku vprašala, kako je s stikom med psom in novorojenčkov, pa je rekla, da naj bomo samo veseli, da ima otrok od vsega začetka možnost živeti z naravo, da pa živalske bakterije itak ne grejo na človeka. Manjši incident je bil le enkrat in sicer ko se je takrat, ko je bil Tibor star kakšnih osem mesecev in je že sedel, vedno "priguzila čisto blizu njega in tam ležala. Pa jo je zagrabil za dlako, da jo je zabolelo. To je treba pa zelo paziti. Seveda je šavsnila proti njemu. Ni ga sicer ugriznila. Seveda sem bila poleg njiju, Mišo sem zavestno zabrisala s kavča dol in jo zelo, zelo kregala, da ji ne bi več kaj takšnega na pamet prišlo. Se je čisto poptuhnila v kot in žalostno gledala. Vendar ji je bilo po tem dogodku jasno, kdo je tukaj glavni. In da to pač ni ona. Problem pa smo imeli, ko se je zgodilo, da je šel kdo nepirčakovano mimo vozička. Ta pes reagira tako hitro, da ga ne moraš ustavit. In je reagirala... ugriznila. Dvakrat. Malo je bilo sranja, ampak se je rešilo. Torej, kljub temu, da je v naravi teh psov, da so muhasti in svojevoljni, naša Miša pa je še zelo, zelo razvajena, seveda še sedaj, ko je Tibor star dve leti in pol, ni bilo nobenih problemov. Pa pri teh psih je še nekaj fino, kar se dojenčkov tiče: da se jim dlaka ne guli in je zato manj možnosti za nevarnost, na katero je treba paziti, da bi dlaka prišla dojenčku v usta. Torej brez panike, veselite se, da bodo vaši otročički živeli z naravo!
|
|
|
|