Anonimen -> Zakonodaja (30.3.2007 13:39:29)
|
Nisem vedela kako naj topic sploh naslovim. Že po raznih forumih sem brala nekaj glede tega ampak vseeno ne dobim jasnega odgovora. Naj vam opišem svojo situacijo. Septembra imam rok in ne vem kako se naj odločim glede prebivališča. Vsi mi svetujejo naj bom kao doma prijavljena in še po vrhu kot samohranilka, čeprav bova s fantom živela skupaj. Sem bolj poštene narave in bo mi čudno it na sodišče pa lagat, da bom samohranilka, če v bistvu ne bom. Sicer je moj položaj res težek, glede na to, da sem prijavljena na borzi in že zdaj dobim komaj 40000 starih tolarjev. Že tukaj mi odtegnejo, ker kao staršem ne rabim plačevat najemnine. No in s fantom že zdaj živiva skupaj v najemniškem stanovanju, on ima okrog 600 eur plače jaz pa dobim 174 eur socialne pomoči. Ko odračunava najemnino pa vse položnice nama ne ostane bog ve kaj dosti za preživetje. Me skrbi kako bo šele ko bo otrok in prav zaradi tega bi vsi drugi bolj kot jaz radi, da bi bla samohranilka zaradi večjega dohodka. Zanima pa me točno naslednje. Vem, da je še nekaj časa do takrat pa vseeno. Do kakšnih sredstev bom upravičena, če bova prijavljena skup v stanovanju, se lahko kot odhodek šteje tudi najemnina, ki jo plačujeva ali tega sploh nihče ne upošteva? Ali je sploh bistvena razlika med tem, ko bi bila prijavljena skupaj in tem, da bi bila samohranilka, se splača? Ali se je katera že kdaj znašla v takšni situaciji ali vsaj pozna koga, ki se je? Svetujte mi kaj naj nardim, ker bi rada imela čisto vest, brez, da me kdo lovi okoli. LP
|
|
|
|