Kaj mislite o tem? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

cuma -> Kaj mislite o tem? (30.3.2007 12:10:57)

Včeraj sem v Oni brala članek o nosečnosti... in porodu. Ko sem prišla do CR me je presenetilo: da se nosečnice, ki so prvič rodile s CR, lahko odločijo kako bodo rodile 2. - tudi če v drugo ni posebnih indikacij za CR? Predvsem je bilo povdarjeno tveganje za odprtje maternice med močnimi popadki.

Kaj mislite o tem?
Kakšne info so vam dali vaši G glede tega?

Lp Cuma

HHH -> RE: Kaj mislite o tem? (30.3.2007 12:14:37)

Tudi jaz sem brala ta članek. Kakor vem, pa je to kar nekako običajna praksa, da če je CR prvič, ga delajo tudi drugič vsaj v večini primerov. Probala pa nisem.

BaByGiRl -> RE: Kaj mislite o tem? (30.3.2007 12:37:57)

Res je da se lahko odločiš, kako boš drugič rodila. Po nekaterih B so pa kar avtomatsko naredili CR tudi drugic. Poznam pa ženske, ki so drugič rodile popolnoma normalno, brez komplikacij.

O tem se raje pogovori s s vojo G , ki točno ve kako in kaj je s teboj.

mehurčica -> RE: Kaj mislite o tem? (30.3.2007 12:42:36)

Aja zato je mene verjetno ginekolog na prvem pregledu vprašal, kako si želim v drugo rodit. Ker jaz sem ga samo začudeno pogledala, ker še nisem slišala, da bi naj bila to možnost.

Predvsem je bilo povdarjeno tveganje za odprtje maternice med močnimi popadki.
Joj, ne me strašit. Mene je tako strah kakšnih takšnih komplikacij. Ampak kaj, ko je pa CR že na splošno operacija, operacija pa je vsaka tvegana. Grrr...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

cuma -> RE: Kaj mislite o tem? (30.3.2007 13:09:43)

IZVIRNO SPOROČILO: BaByGiRl

O tem se raje pogovori s s vojo G , ki točno ve kako in kaj je s teboj.

To se bom prav gotovo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Samo zanimalo me je , kaj mislite vi in koliko je resnice na tem oziroma kakšna je dejanska praksa po porodnišnicah.

Mina1 -> RE: Kaj mislite o tem? (30.3.2007 13:15:53)

Jaz sem obakrat imela CR.

Drugič so me pred PDPjem dali na predpripravo za CR, kjer so vse izmerili, naredili teste in vse to, na podlagi česar so ugotovili, da je tudi v drugo moja medenica premajhna oz. peozka v sorazmerju s plodom, ter na podlagi tega, da je bil CR tudi v prvo, ker se po 16-tih uranh nisem skoraj nič odprla, kljub temu, da mi je odtekla voda 6 dni po tretjem roku.

V drgu torej mi je Pušenjak določil datum za porod, to je bilo dva dni pred določenim PDPjem, reče se pa elektivni oz. načrtovani CR.

In seveda je CR zahtevna operacija oz. ni kar tako operacija.

Bonnie_RR -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 11:28:18)

O tem sem nekaj malega brala že tu gor, na rr-ju. Baje, da naj bi bilo tako, ja.

Js sem imela v prvo CR. Na pregledu po porodu mi je pa G povedala, da bo tud naslednjič CR.

Anonimen -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 11:37:09)

In seveda je CR zahtevna operacija oz. ni kar tako operacija.

Meni je bilo rečeno, da je CR ena najbolj grdih operacij nasploh....

cuma -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 11:39:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Meni je bilo rečeno, da je CR ena najbolj grdih operacij nasploh....

Po moje bi se našlo še kej hujšega ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image] 

Špacka -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 11:48:05)

Moja prijateljica je 1. rodila naravno, vendar po hudih mukah po 20 urah, 2. je spet poskušala rodit naravno, voda ji je odtekla, popadkov ni imela, po 15 urah so ji naredili CR, ko je zanosila 3. ji je G takoj povedala, da bo imela CR in tako je bilo.

Anonimen -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 11:51:40)

Jaz pa to prvič slišim. Nazadnje sem brala in mi je tudi nekako logično, da je to čisto odvisno od tega, zakaj je bil prvič izveden CR.
Jaz se npr. nisem odpirala, pa so mi potem že morali arediti CR, ker mi je pred 48 urami malo počil mehur in se potem plodovnica lahko inficra.
Nikjer ni rečeno, da bi bilo drugič tudi tako. Če bi se normalno začela odpirati, ne verjamem, da bi bil CR nujen. Edino o kakšnem raztrganju maternice po šivih recimo ob popadkih, o tem pa res nimam pojma. Ampak ko sem nazadnje brala o možnostih CR v drugo, o tem ni nič pisalo.
A je možno, da je ob bolnišnice do bolnišnice drugače? Da ni ekega predpisa, ampak se predstojnik ali kdorkoli že  pač lahko tako odloči.

nejcko -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 12:28:59)

Odvisno, zaradi česa je bil prvič potreben CR. Če so prvič naredili CR zaradi npr. velikega plodu, neodpiranja, prečne lege, fetalni didtres, potem bodo v drugo, če ni nobenih prej omenjenih težav, skušali z naravnim porodom; vsekakor pa porodnice ne bodo pretirano matrali in se bodo  kar hitro odločili za CR, če bi šlo kaj narobe. V kolikor pa je bil prvič CR nareje zaradi fizikalnih posebnosti porodnice, ozka maternica ipd., pa na naravni porod ne bodo niti pomislili.

Jaz sem imela prvič CR zaradi fetalnega distresa (in neodpiranja). V drugo je en mladi dohtar nekaj navijal za naravni porod, vendar ker se kljub svojim popadkom nisem niti za pol prsta odprla, čeprav sem bila že 5 dni čez rok, ga je Pušenjak kar hitro postavil na "hladno". Je pa res, da sem bila dva dni v porodnišnici in so mi takoj naredili vse preiskave za CR - torej CR je bil pravzaprav od začetka  "v igri".

Anol -> RE: Kaj mislite o tem? (31.3.2007 22:10:57)

Članka sicer nisem brala, poznam pa že 3 ženske, ki so v prvo imele carski rez in jim je bilo to na razpolago tudi v drugo. Res naj bi bila večja nevarnost, da jim poči maternic tam kjer so bile šivane.

Stran: [1]