preživnina in dohodnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

nemsis -> preživnina in dohodnina (29.3.2007 11:48:40)

Ojla

Zanima me ali vaši partnerji, s katerim imate urejeno preživnino sporazumno in ki uveljavljajo otroka kot olajšavo, vpišejo koliko preživnine so dali v letu ali pustijo tisto okence prazno (znesek prispevkov)?

Hvala

TheAngel -> RE: preživnina in dohodnina (29.3.2007 19:52:18)

oboje ne bo šlo
Pravilno bi bilo, da on da pod olajšavo preživnino - njegov izdatek.
Ti pa daš notri otroka (olajšava) pa pripišeš koliko preživnine prejmeš.

nemsis -> RE: preživnina in dohodnina (30.3.2007 8:38:37)

Ja, ampak meni ni potrebno oddati napovedi.

Taula -> RE: preživnina in dohodnina (30.3.2007 9:19:45)

Potem ga pač on vpiše kot olajšavo.

ema79 -> RE: preživnina in dohodnina (30.3.2007 13:27:32)

Moj partner plačuje preživnino za dva otoka. V dohodnino vpiše oba, za mesece od 1-12 in zraven znesek, koliko je je za vsakega plačal v preteklem letu.

Nisaa -> RE: preživnina in dohodnina (1.4.2007 18:39:08)

Sem za kolegico spraševala Vido pa pravi da prejete preživnine ni potrebno vpisati samo plačane preživnine,zdej me pa še neki zanima ok  oče da notri hčerko  in kolk je preživnine plačal a pol mati tud da  noter hčerko kot olajšavo psamo brze preživnine??A ma kaera izkušnje ? Al je tko da samo on vpiše noter ona pa ne?

Anonimen -> RE: preživnina in dohodnina (1.4.2007 18:52:02)

Če dasta oba notri se pravi se ne moreta dogovoriti glede tega on napiše koliko je plačeval ona pa da otroka za olajšavo, potem jima pripada vsakemu pol olajšave. Ima pa oče pravico napisati koliko plačuje preživnine in mu pripada polovico olajšave.

Putka -> RE: preživnina in dohodnina (10.4.2007 19:09:02)

Preživnina je dohodek otroka, ne matere.tako kot otroški dodatek. Tako da prejeto preživnino verjetno vpiše otrok, kadar oddaja dohodnino (npr.študent)?

Stran: [1]