kako je s pregledi v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

smejčica -> kako je s pregledi v nosečnosti (29.3.2007 10:41:31)

Pozdravjene.

Zanima me, kako je z ginekološkimi prehledi v nosečnosti. Pregledi so, če je vse vredu nekje 1x na mesec. Imate vedno na vsakem pregledu vaginalni pregled, ali kdaj tudi samo ultrazvok. Menda oboje, ali kako?

Lepo se imejte in hvala že vnaprej za odgovore.
Pa-pa

Maleal -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (29.3.2007 10:49:36)

Jaz sem imela pregled vsak mesec,pregledal me je vaginalno in naredil Uz,od 34 tedna dalje pa imam pregled na 3 tedne,potem pa na 10 dni.

Putka -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (29.3.2007 11:31:30)

Tudi jaz imam na 4 tedne vaginalni pregled. Ker ne hodim k zasebniku, mi pripadata samo 2 UZ pregleda, čeprav mi je v 32 tednu naredil še tretjega. Naslednji pregled imam v 36.tednu, potem pa bolj na pogosto.

Ninica -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (29.3.2007 12:56:30)

Jaz jih imam v tej nosečnosti na 4 tedne. V prvi pa sem imela na 2 (zaradi krčev in rizične nosečnosti).

Mavrična zvezdica -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (29.3.2007 20:17:15)

Pri nas vaginalne preglede delajo po 28. tednu - razen če imaš kake težave, potem ob vsakem pregledu oz. po potrebi. Pred 28. tednom pa praviloma samo na prvem pregledu. UZ so trije: potrditveni, nuhalna in morfologija.

Splet.Ka -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (31.3.2007 14:00:38)

Hej.

Pri nas na Jesenicah vedno naredijo UZ. Sem jih imela v celi nosečnosti...ufff, sigurno enih 15!

Anol -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (31.3.2007 22:03:03)

Jaz imam sedaj po 32. tednu preglede na 2 tedna. Kljub temu, da hodim k G. v ZD mi skoraj vsakič naredi UZ, kljub temu da ti pripadajo kao le trije. Vaginalno pa opravi pregled le če omenim kakšno težavo.

majas -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (31.3.2007 22:48:04)

Jaz sem imela pregled na vsak mesec 1X in vaginalnega pregleda mi ni dela. UZ je bilo 4, drugačče pa  je samo izmeril trebušček in poslušal srček.
Kolikor jaz vem ti vaginalnih pregledov po nevem več katerem niti nesme delati. Meni ga je naredil prvič nekje v 32t, ker je pogledal če se slučajno odpiram

jasna -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (1.4.2007 8:41:39)

Mene je vaginalno pogledal le ob odvzemu brisa. Drugače nikoli. Pregledi so pa na 4-5 tednov.

arielca -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (1.4.2007 11:02:58)

Sicer pa ti v nosečnosti (če ni zapletov) pripadata 2 UZ, vse ostalo je dobra volja G.

Jaz sem imela preglede vsak mesec, proti koncu pa na 10 dni.

severnica77 -> RE: kako je s pregledi v nosečnosti (3.4.2007 8:56:09)

Preglede sem imela 1x na mesec (proti koncu nosečnosti na 14 dni). Na začetku nosečnosti mi je naredil vaginalni pregled in odvzem brisa in vaginalni ultrazvok pri 6 tednih. Potem do 40 tedna nosečnosti nisem več imela vaginalnih pregledov, razen na PDP, ker so preverjali če sem kaj odprta.

Ultrazvokov sem imela 4.

Na vsakem pregledu pa smo poslušali srčka, stehtali so me in mi izmerili trebušček, izmerili pritisk, pregledali urin in pogovor z G.

Stran: [1]