|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregrada
28.3.2007 20:26:05   
bambi.t
Ojla!
Zanima me mnenje o pregradi maternice. Meni so namerili malo čez centimeter veliko pregrado (5 dni po ovulaciji). Ginekologinja mi je rekla, da ginekologi ne smejo vplivati na odločitev posameznice, če bo pregrado dala odstranit. Zanima me vaše mnenje. hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregrada
28.3.2007 21:01:10   
lana38
Jaz bi jo sigurno dala odstraniti.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu bambi.t)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2007 22:28:23   
sašaš
Jaz tudi - no, saj so mi jo odstranili! Zanosila potem takoj! user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu bambi.t)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2007 23:40:10   
pot
Ni vse odvisno od velikosti, temveč tudi od mesta, kje se nahaja. Če bi se recimo plod vgnezdil ravno nanjo, bi to privedlo, do splava, če bi se namestil v bližini, pa bi ga najverjetneje utesnjevalo. Če je to edini razlog nezanositve... Jaz nevem, če bi se odločila, pa imam pregrado malo manjšo od 1 cm (menda 9mm). Sem pa že brala zgodbe punc, ki so imele popolnoma pregrajeno maternico ali pa veliko pregrado ok. 5 cm.... V takem primeru, pa bi se gotovo odločila za poseg.
Odločitev je seveda še vedno tvoja. Če se ne motim, sem prebrala, da je lažje oz. za maternico bolje, da se jo odstrani po nosečnosti, pa čeprav po splavu, ker je takrat že veliko bolj prožna maternica, kot je pred zanositvijo. Lahko povprašaš za mnjenje še kakšnega G, morda celo Pušenjaka na med.over.netu, oz. da greš še k kakšnemu G na dodatno mnenje. Mogoče bi bilo dobro, da ti G da napotnico za HSG preiskavo, kjer bi ti lahko ugotovili točno lego pregrade in se na podlagi lege morda potem odločili ali bi jo bilo dobro odstraniti. Težko rečem.

Posvetuj se še s kakšnim strokovnjakom
, preden se karkoli odločiš.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2007 8:35:30   
2 Sraki
Daj odstranit! Jest sem si jo dala, sem zelo vesela za to odločitev. Poznam pa precej žensk, ki niso vedele da jo imajo pa so imeli SS ali pa so imele celo nosečnost probleme z njo.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2007 9:35:53   
KatyMM
Pozdravljene!
Kolikor sem jaz seznanjena s tem, je v primeru pregrade verjetnost za splav zelo velika. Če se namreč jajčece ugnezdi na pregrado, se ne more razvijati in definitvno pride do splava. Tudi drugače je velika verjetnost za rojstvo nedonošenčka, saj otrok nima prostora za razvoj.
Jaz sem ravno po operaciji, imela sem 3 cm*1 cm veliko pregrado, zaradi katere sem enkrat tudi splavila. Če bi vedela to prej, bi se vsekakor odločila za operacijo.
Osebno bi bila zelo vesela, če bi mi pregrado odkrili pred splavom...ker to je res grozno. Raje taka operacija, kakor najmanjša možnost, da pride do splava.

LP, K. 

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2007 9:57:37   
lana38

Osebno bi bila zelo vesela, če bi mi pregrado odkrili pred splavom...ker to je res grozno. Raje taka operacija, kakor najmanjša možnost, da pride do splava.

LP, K. 
[/quote]

Se podpišem pod tole. Je pa res lažej dati operacijo skoz, kot pa preživeti ss in izgubo user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu KatyMM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2007 18:15:32   
K_a_t_j_a
Tudi jaz sem bila na tej operaciji, saj sem imela popolnoma pregrajeno maternico. In tudi manj me boli pri M. Res pa je odvisno kje jo imaš.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2007 18:25:59   
caillou
To je nujno, če želite zanositi. Meni so jo odstranili in šele takrat se je oplojeno jajčece brez težav lahko ugnezdilo.

Bognedaj, vendar če se vam poleg pregrade še kaj zakomplicira in boste mogli na umetno oploditev, vam zdravniški konzilij verjetno sploh ne bo dovolil umetne oploditve. Prej boste mogli odstraniti pregrado na uterusu.

Moja je bila precej večja in sem se za operacijo odločila v isti sapi, ko mi je ginekolog predlagal.

< Sporočilo je popravil caillou -- 30.3.2007 18:26:03 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu bambi.t)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2007 19:26:43   
MICI13
Jaz grem na odstranitev pregrade 7.5.07. Zelo me je srah. Koliko časa po odstranitvi pregrade lahko zanosiš. zaradi pregrade sem imela dva splava. težko pi prstala še kakšnega... l.p.

(odgovor članu bambi.t)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2007 19:03:47   
KatyMM
Mici, naj te ne bo strah, ker operacija res ni huda. Čeprav priznam, da sem tudi jaz trepetala. Ampak ni bilo nič groznega res ne, edino kolikor je stvar neprijetna, ker gre za intimne stvari. ampak naj te ne skrbi. Glede zanositve je meni ginekolog rekel, naj bi počakala en mesec (en ciklus), grem pa zadnji teden aprila na pregled in ti bom lahko kaj več povedala.
Drži se in lp, K.

(odgovor članu MICI13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2007 20:59:10   
Nasy
Jaz grem drugi teden na odstranitev pregrade-po dveh splavih. Me je strah, verjemi, da bolj kakor tebe, ker imam fobijo pred dohtarji. Ampak vem, da je to poseg, ki mi bo pomagal do otročička, ki si ga želiva. Tako bom vsaj lahko rekla, da sem naredila to, ne pa, da bi lahko, pa nisem..
Drži se..baje ni tako grozno, res pa je, da niso nikjer kaj preveč prijazni. Že tako mi je bilo po splavu grozno, strah me je bilo in vsaka prijazna beseda, že nasmeh bi mi vlil malo dobre volje..ampak, saj bo..misli na vse lepe stvari v življenju,. misli na vse, ki jih imaš rada, na lepe trenutke s tvojim dragim..jaz si tako pomagam, čeprav me ravno tako zalijejo solze. Zdaj sem korajžna ja, v nedeljo bom pa živčna razvalina..ženskica, vedi, da nisi edina!!!
Srečno!user posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu KatyMM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2007 17:55:08   
MICI13
A si kaj novega zvedla glede zanositve. Kaj pomeni en ciklus. A to pomeni da počakaš M potem pa že lahko.
L.p.

(odgovor članu KatyMM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2007 8:33:25   
KatyMM
V pon. sem bila na pregledu in mi je rekel ginekolog, da lahko kar začnemo:), pa takrat še nisem dobila M., tako da načeloma tudi na en ciklus ni treba počakat. Danes sem dobila M, tako da tudi glede tega ni dileme.

lp

(odgovor članu MICI13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.4.2007 19:31:45   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: MICI13

A si kaj novega zvedla glede zanositve. Kaj pomeni en ciklus. A to pomeni da počakaš M potem pa že lahko.
L.p.

...Ponavadi takoj po posegu dobiš user posted image  (ali par dni za tem)...nato počakaš cel ciklus, da se sluznica obnovi in nato lahko takoj zanosiš...tako je meni ratalo!!!!user posted image

Veliko sreče in čim več user posted image  vam želim...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu MICI13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.4.2007 19:33:49   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: KatyMM

V pon. sem bila na pregledu in mi je rekel ginekolog, da lahko kar začnemo:), pa takrat še nisem dobila M., tako da načeloma tudi na en ciklus ni treba počakat. Danes sem dobila M, tako da tudi glede tega ni dileme.

lp

KatyMM...sej ponavadi odsvetujejo 14 dni spolne odnose po posegu, in takrat je ponavadi tudi ovulacije že konec, tako da je fajn, če se prej pomenite s svojim G. in nato načrtujete user posted image ...mislim da en ciklus res ni tako veliko za zdravega user posted image !!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu KatyMM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.4.2007 16:39:58   
KatyMM
Ja, saj midva sva se odločila, da poleg tega ciklusa, ki je sedaj, počakava še na enega. Ne samo, da se telo opomore, ampak tudi "duša". Čeprav operacija ni huda, vseeno pusti nek pečat in določeno mero strahu. Vse tisto "šarjenje" po telesu in ultrazvoki in pregledi...res rabim nekaj miru in posvetitvi sama nama dvema. To so težki trenutki in bi res rada 100% prišla k sebi, preden se začneva posvečati tretjemu, pa kljub temu, da si res že močno želim postati mamica. 

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.5.2007 23:18:15   
melitaj
tud jst imam poseg 8.6. ! Ni me strah, no ja malček, ampak ker vem da to delam za dobro najinega otročička, komaj čakam!
Res pa je tud , da me potem najbrž čaka še marsikaj neprijetnega, ker imamo moj partner malo živahnih spermijev...

(odgovor članu KatyMM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.5.2007 10:41:36   
ANA_P
melitaj, res je. če ima tvoj malo živahnih spermijev, te še čaka marsikaj. Tudi meni so odkrili pregrado in potem še mojega dali na teste, kjer je prvič imel 3% živih spermijev drugič pa 1,2%. Zdaj še vedno čakam na operacijo, pregrado pa mi je moj G. odkril lani v začetku septembra. Ker kar ti postopki trajajo,,.... in trajajo....naročena sva tudi že za umetno oploditev, ker so nama povedali, da bi lahko prej zadela na loto, kot pa da nama rata zanosit po naravni poti. Ampak možnosti so...Zdaj čakava in čakava. Rešim še to operacijo s pregrado, potem pa imava drugo leto marca umetno oploditev. Oba sva mogla dati kri, moj dve mali flaški, jaz kar pet...na hsg sem tudi že lani bila....in se kar vleče in vleče...
Marsikaj smo dali skozi in tako kot si rekla, še marsikaj bomo mogli dat.
Tako da mislim glede na to da imata iste težave kot midve, te čaka kar umetna.
Naj ti čas do cilja čimprej mine... enkrat bomo tudi me mamice...

(odgovor članu melitaj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.5.2007 17:48:54   
stunfek
No, jaz imam tudi pregrado. Odkrili so mi jo na HSG, ki sem ga opravila ta ciklus. Nisem še čisto ziher kaj bom storila vendar si jo najverjetneje ne bom dala odstranit. To pregrado imam že skoz, saj je to prirojeno in nisem nikoli imela splava in sem zanosila in normalno rodila svojo hči. Ravno zato se nagibam k temu, da si jo ne bom odstranila. Za nasvet sem povprašala tudi Pušenjaka in se je strinjal z menoj, da odstranitev ni nujna. Pravi, da je možnost SS s pregrado 20%. Mogoče, če ne bi imela hčerke in bi se trudila zanosit prvič bi si jo odstranila ampak sedaj pa pač razmišljam kot zgoraj opisano :)

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.5.2007 20:49:24   
Serendipity
Hm...meni so pregrado videli z UZ (osebna G) pri HSG-ju je niso nič komentirali (sicer ni bila moja G poleg) in  ko sem kasneje vprašala kaj pa pregrada, mi je med. sestra rekla, da se s HSG-jem ne vidi.user posted image user posted image
Sicer pa sem imela HSG na 10 dan cikla, podobno kot mi je pred letom G naredila UZ(10 dan cikla)...
Torej po prebiranju foruma semi poraja vprašanje - ali je ali pa je ni? No, saj vem - počakam na pregled pri G in bomo videli! Upam, da je ni user posted image user posted image user posted image .

Lp, J

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2007 8:12:10   
buča
pravijo,da je pregrada in srčasta maternica eno in isto.Je ali ni?

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?