lex -> RE: ošpice, norice ter nosečnost (28.3.2007 22:31:28)
|
Naša pediatrinja mi je rekla, da če jih ne bi prebolela (norice) bi dobila imunoglobine. Je pa ena od naših mamic v vrtcu malo pred porodom dobila vodene koze. Porod so ji menda malo zavlačevali, jih je dobil pa tudi novorojenček. Bil je grozno pisan in mehurčast (po slikah), vendar jih je baje še kar dobro prenašal. No ošpice menda niso tak problem, so bolj rdečke tiste, ki pustijo posledice na vsakem otroku. Vendar smo bile vse deklice v 7 razredu OŠ cepljene proti njim in jih naj ne bi bilo več toliko Jaz sem že 4 leta v vrtcu pa smo imeli samo vodene koze. Pri vodenih kozah je inkubacijska doba 21 dni. Moj je dobil par dni prej vročino, ki je padla in je bil 2 dni čist OK, potem pa je dobil vodene mehurčke po telesu. nekateri pa so dobili drobne izpuščaje - podobne alergiji - in čez par dni (3 tedne) so dobili vodene koze v polni obliki. Pri otrocih ni takšne panike. Pozanimaj se pri svojem zdravniku, če si jih imela in ga vprašaj kako in kaj, če jih slučajno dobi. Pa odrasle veliko bolj položi kot otroke. Pa ne delaj panike, ker so vodene koze prisotne celo leto in nimajo kakšnega posebnega obdobja - zdaj so menda angine na vrsti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|