Meggi -> V vrtec s košem igračk (28.3.2007 10:32:01)
|
Naša pikica se je z letošnjim začetkom šol. leta preselila v drug vrtec- zaradi skupne selitve. Selitev je odličo sprejela, se vklopila v otroke, okolje, vzgojiteljice. Imajo jo radi, rada gre, nikoli ne reče da ne gre v vrtec- aja stara bo kmal 5let. Samo jutra so pa oborožena z njenim obrednim igračkam. Nekake ajike so ji. Ima tako mali poušterček, enga leva, pižamo in pleničko. Vem, too much. Ko sem govorila z vzgojiteljico, je rekla da ima ona to obred,in da potem vse uporabi, ko gredo spat se preobleče v pižamo, da pod glavo povšter- tako kot doma, k sebi stisne levčka. Ne vem, po eni strani je vse to vzela kot obred, kot del njenega, kot njene ajike. Malo zoprno je pa to prenašati. Sicer sama nosi v taki vreči, a če kaj pozabi- mora sama skrbet, je pol jok in stok. Sn že vidla da ni vzela pižame, sem ji predlagala da jo pusti v nahrbtniku v vrtcu- ni hotela. No in potem mi reče vzg. kako je bila žalostna ko ni imela, in povrh vsega je bila še prepričana da jo ima. Vztrajna je pa fuulllll. Kaj porečete na vse to? No in potem, mi druga vzgo, reče, da eni otroci nimajo nič več s sabo. A so oni zato čustveno bolj dorasli, bolj samostojni,..???? Ali bo td naša prešla to fazo.
|
|
|
|