BaNeLa
|
Jaz pa mislim, da je prav, da se otrokom pokaže, da ne morejo biti od staršev odvisni celo življenje. Meni so moji omogočili, da sem končala univerzo, vendar pa sem jaz s štipendijo in s počitniškim delom, skupaj z mojim, ki je bil tudi študent, služila denar za prvi avto (in kako grozno cool občutek, ker je samo tvoj.....), za prvo obnovo stanovanja v hiši njegovih staršev, za prvo jadrnico, za vsa potovanja po svetu in zdaj ko smo že v službah nekaj let, imamo tudi novo veliko stanovanje....pa niti tolarja niso primaknili starši, ker jim raje pustim tisto kar zaslužijo, da uživajo še del življenja, ki jim je ostal.....Danes tudi svoje otroke navajam, da pač ne morejo dobiti vsega.....vem pa, da jih bom poskusila naučiti tega, da so zadovoljni s tistim kar imajo in da si sami gradijo življenje....jaz jim bom pomagala z pravim usmerjanjem in podporo (čim manj materialno). Se mi zdi, da ej danes vse tako pokvarjeno in materialistično.... Poznam primere,ko starši dajo svojim otrokom avto, pa stanovanje...pa ....in njihovo (otrokovo) zadovoljstvo? NI GA, ker jim to nič takega ne pomeni.....jaz....uživam vsak trenutek v SVOJIH stvareh, vem, da mi nihče ne bo nikoli mogel reči, da sem kaj dobila.....hkrati, pa nisem breme staršem in raje jaz njim še kaj primaknem, če odpeljejo vnuke na dopust..... Mislim, da je bistvo kako naj bi starši pomagali v tem, da dajo podporo pri šoli, izobrazbi in ne toliko pri denarju....
|