za Spliši - tunina omaka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


VITA74 -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 2:25:46)

Živjo,

Ker sem komaj sedaj zasledila da me sprašuješ po receptu - sem namreč v nočni ti sedaj komaj odgovarjam.

Najprej prepražim na olju (par kapljic) čebulo, dodam tuno iz konzerve, na hitr podušim in zalijem z paradižnikovo omako (paradižnik pasiran v tetrapaku, ali pa naredim svežega zmiksanega doma), od začimb dodam baziliko in malo soli ali vegete, da pa vse skupaj malček zgostim zmešam v žlico kisle smetane žličko moke in primešam.
Mi jo obožujemo in tudi tako hitro je pripravljena. Pa dober tek :sloncek:




Jančika_ -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 6:53:44)

Njam! Jaz dodam še česen, na koncu pa primešam še malo koruze iz konzerve. Imamo pa tudi doma vloženo paradižnikovo mezgo, iz domačega paradajza - super!




Vittel -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 8:16:21)

Živjo!
Jaz pa ti svetujem še eno varianto, ki jo je vredno preizkusiti, in sicer, da namesto paradižnikove mezge uporabiš sladko smetano. Tudi zelo okusno.




Anonimen -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 9:01:16)

:)-Vittel ciao..nekaj podobnega pa jaz naredim..tunino omako na belo,samo da ne dam čebule,ampak na olivnem olju popražim strok na fino sesekljanega česna in malo petršilja gor stresem tunino in zalijem z sladko smetano solim popopram.V ponvo z omako stersem kuhano pašto in na ognju še malo pomešam da se pašta fajn prepoji z omakco..:)-




Anonimen -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 10:06:17)

Super! Najlepša hvala.




MINEJA -> za Spliši - tunina omaka (7.10.2004 13:52:22)

Jaz pa dam še malo kisle smetane!

:sloncek::sloncek::sloncek:




Stran: [1]