porodniška in iztek pogodbe za določen čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

bebe&jaz -> porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 8:39:35)

Dajte mi pomagat, prosim.

Zanima me, kako je s porodniško (mislim z višino in trajanjem izplačevanja) če ti med porodniškim dopustom poteče pogodba? Če grem na prodoniško maja (PDP začetek junija), pogodba o zaposlitvi za določen čas pa poteče s 1. avgustom. Kako je v tem primeru z višino nadomestila v času porodniške in v času nege in varstva otroka?

Vaše izkušnje? Hvala!

Kalina -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 8:50:03)

Porodnisko dobivas do konca, zdravstveno te zavarujejo na socialni.

bebe&jaz -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 8:53:06)

In višina porodniške? je enaka skozi? ker sem dobila informacijo, da naj bi potem dobival sam tisto zajamčeno, kakih 60.000 bivših sit ?

Kalina -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 8:55:48)

Ni res, dobivas vedno isto, se pravi tisti znesek, ki ga imas napisanega v odlocbi.

bebe&jaz -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 9:05:43)

Imate vse takšne izkušnje? Ker se je slišalo grozno - 60.000 sit ?!?!?!

Anonimen -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 9:10:41)

Ti dobiš porodniško izračunano po plači. Tistih 60.000 sit, pa dobijo tiste, ki so bile pred porodniško nezaposlene.

Katrin -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 9:20:07)

IZVIRNO SPOROČILO: bebe&jaz
In višina porodniške? je enaka skozi? ker sem dobila informacijo, da naj bi potem dobival sam tisto zajamčeno, kakih 60.000 bivših sit ?

Višina porodniške ostane nespremenjena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lin -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 10:57:06)

Tako se je meni zgodilo pred 3 leti.
Nič porodniško dobivaš normalno do konca kot jo na začetku(tudi znesek),zavaruje pa te socialna.
Ko ti poteče pordniška se takoj prijavi na zavod ker ti pripada denarno nadomestilo,ki je tam cirka kot porodniška.Kolko časa pa ga prejemaš pa je odvisno od tvoje delovne dobe.
-do 5 let del. dobe je 3 mes.
-od 5 do 15 let je 6 mes
in nad 15 let se mi zdi da 12 mes ali neki takega
Ko pa ti to poteče pa zaprosiš še za denarno pomoč ali nekaj takega od zavoda,katera meni pol ni pripadala ker sva presegala.Ti gledajo povprečje zadnjih 3 mes.(tvojih in moževih prejemkov).
Če te še kaj zanima mi kr na ZS piši ti bom z veseljem pomagala,če bom znala.
LP

bebe&jaz -> RE: porodniška in iztek pogodbe za določen čas (27.3.2007 11:09:47)

Hvala vsem zaenkrat. Da vidimo, kaj bodo rekli na CSD... No, upam, da se bodo strinjali z vami :)

Stran: [1]