SaaS -> RE: KAŠELJ (30.3.2007 7:02:26)
|
Meni je naša pediatrinja svetovala, naj ga pripeljem pokazat, če se kašelj vleče dva tedna... Po treh dneh kašlja, ga jaz na vrat na nos nisem takoj vozila tja, vsaj v času viroz ne, saj bi na koncu tam potem staknil še kaj hujšega. Kašelj smo imeli že večkrat. Dvakrat sem šla tja ga pokazat in na srečo ni bilo nič posebnega. Enkrat pa je bila pljučnica, k sreči ne še zelo huda. Antibiotik je hitro prijel in tudi kašelj je nehal. Doma mu jaz kadar kašlja mažem prsa s kremo materine dušice in v banjo dajem kopel materine dušice. Zvečer preden gremo spat (med risanko) pogrejem vrečko s kamilicam in grejemo prsni koš. Dajem mu sirup smrekovih vršičkov, ki ugodno vpliva na dihalne poti. Žal nimam domačega (letos sem sklenila, da se potrudim tudi v tej smeri), ampak ga kupim v lekarni ali dm (Medex). In pa včasih pijemo čaj materine dušice. Jaz ga imam sicer le kupljenega v vrečkah, tašča pa nam ga kuha domačega, sama nabira. (Tudi tu sem sklenila, da jo letos prosim za nasvet in pomoč, ker stavri res pomagajo). To z kamilicam, smrekovimi vršički in čajem materine dušice mi je svetovala pediatrinja. Ampak to so stare modrosti, zato ima naša tašča vse te sestavine doma in točno ve kako in kaj...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
|
|
|
|