tanikaa -> RE: joj kako ponižujoče (28.3.2007 9:46:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA Ja Tanika po eni strani se sliši bolj otročarija ali pa trenutna slabost, a če nekdo to reče v navalu jeze kot je ta fant Anonimni tako grde besede kot jih je, ja pol je z njim nekaj narobe pomoje. Jaz naprimer v navalu jeze rečem "pejt v rit" mal drugače kot "zavaljena......" se ti ne zdi??? Tele besede so bile res krute in da bi ga pol še v postli gledala zraven mene, mu likala pa prala in južnice kuhala.......hmmm Saj ga jaz nisem branila. Niti slučajno. In nikjer nisem napisala, da je pejd v rit enakovredno njegovim besedam. Nasprotno. Napisala sem, da bi me besede strašno prizadele in da bi verjetno rabila veliko časa, da bi stvar prebolela. Samo se mi pa zdi malo prenagljena odločitev, zdaj pa pokajmo kufre. Napisala sem tudi, da je vse odvisno od odnosa, ki ga imata sicer. V zakonu se marsikomu zgodi še kaj hujšega, kar nikakor ne opravičuje dejstva, da je ravnal skrajno nesramno. In če marsikdo lahko gre preko prevare, če se da prevara prebrodit s pogovorom in ponovnim poskusom vzpostavljanja zaupanja, potem ne vidim razloga, zakaj se ne bi mogle prebroditi grde besede. Napisala sem tudi, da bo stvar rabila čas in njegovo iskreno obžalovanje in trud. Jaz pač gledam na zakon, zvezo na ta način, da se je človek zavestno odločil za ta korak. In ta zavest mora nujno vključevati tudi zavedanje, da se bo marsikdaj potrebno boriti. Da bodo vzponi in padci. In kam bi prišli, če bi pri vsakem padcu pokali kufre? Problemi so zato, da se rešujejo. In ne zato, da pred njimi bežimo. In če človek poskuša rešiti problem ima večjo verjetnost, da bo srečen, kot pa v primeru, ko beži pred njimi. Ker v tem primeru problemi ostanejo, pravzaprav k starim dodamo nove. Cipresa, daj še enkrat preberi moj prvi post.
|
|
|
|