Maja** -> RE: še ena - prevarana (29.3.2007 15:27:26)
|
Nekje sem enkrat prebrala naslednjo misel: "Prava ljubezen je tista, ki da vse, pa ne zahteva nič v zameno!" Osebno mi je segla do srca, dejansko če nekoga ljubiš, potem mu ne postavljaš pogojev - če se zapleteš z drugim oz. drugo te takoj pustim, boš izgubil/a vse pike pri meni, itd. itd. To pač ni prava ljubezen. To potem dejansko pomeni da je med partnerjema neka pogodba z določenimi pogoji - v kolikor ena stran prekrši te pogoje, je naenkrat pogodba nična. Ampak... partnerstvo ni pogodba, ni projekt... Se pa strinjam tudi s tem, da v kolikor med partnerjema štima, potem ni razloga za varanje oz. za skakanje čez plot. In ja, ljudje oz. način življenja nas vse bolj sili v postavljanje nekih pogojev partnerju, do katerih pa, če dobro razmislimo, sploh nismo upravičeni. Vsak zase se odloča kaj bo počel in kako. In smo spet na začetku - če me res ljubi, potem bo dal od sebe vse, brez da bi ga jaz za to prosila oz. ga s pogoji omejevala pri njegovem dajanju.... In je tudi vsak strah glede varanja odveč. Seveda moram povedati da ne odobravam varanja in ne vem kako se počuti prevaran partner, je pa tudi res, da mojemu poskusim postavljati čim manj pogojev - med katere spada tudi zgoraj omenjen. V vsakem primeru se bo sam odločil ali bo varal ali ne. Kako bi pa jaz odreagirala.... tega pa trenutno ne morem povedat... če me kdo vpraša kaj bi storila, vedno rečem da bi tisto dotično, ki ga bi zvabila čez plotove povabila na kavo in čvek. Seveda pa bi morala dejansko priti do te situacije, da bi lahko govorila o tem. Pozdrav vsem. Maja
|
|
|
|