novembrke, bolniska in letenje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


murencek -> novembrke, bolniska in letenje (26.3.2007 13:57:03)

Zivjo!

Jst pricakujem v zacetku novembra (noseca sem 8 tednov in par dni) in se mi ze zdej vse zelo vlece. Lani sem imela 2 spontana splava, zdej me je pa G dal ze pri 1,5 mesecu nosecnosti v bolnisko. V sluzbo se vozim 62 km dalec, pa se stresno delo imam. Drgac pa krvavitev se nisem imela, imam pa veliko slabosti in pomanjkanje apetita. V glavnem, nosecnost mi ni sploh nic lepa, saj prej nikoli nisem imela tezav z zdravjem, zdej pa sem ratala totalen tabletoman (jem nosecniske tablete Dabrosten - hormonske). K sreci se nisem nic bruhala, sm pa skoraj letala po stanovanju s skafom.

Ta glaven, prvi UZ imam drug teden.

1. A kaksna ve, ce moram G kej posebej vprasati takrat?
2. S fantom sva julija rezervirala dopust na Kreto (takrat bom noseca 26t, letenje z letalom v obe smeri). A mislite d bom lohk sla?
3. Glede na to d sm kot mnoge v bolniski, imam drug teden po preiskavi z UZ komisijo. A mislite d bi lohk sla vsaj za veliko noc domov po obiskih? V aprilu sem vabljena se na eno poroko in si zelo zelim iti. Naj povem, da s fantom ziviva na svojem, cca 80 km dalec od domacih in prijateljev. Tako d si res zelim obcasno iti po obiskih, saj mi je med 4 stenami res ze posteno dolgcas.
4. A med bolnisko lahko gres domov k svojim za kak teden? Moj fant je veliko zdoma zaradi sluzbenih obveznosti pa se mi upira jesti sama doma. Zato sem mislila iti za kak teden k svojim, d tle ne bom umrla od dolgcasa.
5. Kdaj minejo slabosti in pomanjkanje apetita?

Za kakrsen koli odgovor, nasvet vam ze vnaprej hvala.
LP in se beremo!




Anonimen -> RE: novembrke, bolniska in letenje (26.3.2007 14:27:03)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem novembrka :-)
Info glede bolniške: kolikor je meni znano, se moraš na bolniški ravnati po navodilih zdravnika. Če imaš predpisano ležanje, moraš ležati. Če tega nimaš, so dovoljeni izhodi - no v glavnem, kot ti da navodila ginekolog. Jaz sem imela v 1.nosečnosti bolniško zaradi zatekanja in sem imela dovoljene sprehode - izhode. Še nasprotno -nisem upala nikamor, potem pa mi je le rekla, da ravno obratno, da se moram sprehodit in ostati v kondiciji! V glavnem svetujem ti, da vpašaj zdravnika, če lahko hodiš na sprehod ipd. Kontrole dela ali delodajalec ali pa v primeru, če nisi več v strošek delodajalcu potem ZZZs, ki ti plača bolniško delodajalcu. Ti pa itak ne delajo ob nedelovnikih, ali se motim? V vsakem primeru, pa ko boš dobila odločbo ti bo pisalo "navodilo" kaj ti je dovoljeno - odločbo komisije mislim.
Glede letenja, hm, sem malo že pozabila kako je točno: če se dobro spomnim ne smemo na letalo v zadnjem trimesečju.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
papa!




Anonimen -> RE: novembrke, bolniska in letenje (26.3.2007 16:54:19)

Oj!
čeprav ti mogoče to ne bo všeč, ampak vseeno-iskreno ti odsvetujem Kreto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image], pojdita kam bliže.
Glede izhodov, pa se zmeni z ginekologom. Jaz sem bila tudi na bolniški od srede nosečnosti, pa mi je G predpisal večkratne kratke sprehode.
Lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ti želim




N _ B -> RE: novembrke, bolniska in letenje (26.3.2007 22:33:06)

Predvidevam, da te g ni dal kar tako na bolniško. Po 2. spontanih splavih in trenutnih težavah in okoliščinah, zaradi katerih si na bolniški bi sama osebno odpisala letošnji dopust. Četudi bi se stanje do poletja normaliziralo in bi prekinila bolniško,  si ne bi upala daleč. Vsekakor bi šla z avtom, max 2 uri vožnje iz Slovenije.

Glede gibanja je odvisno, kaj ti piše v odločbi komisije. Največ, kar ti dovolijo je mislim da gibanje v kraju bivanja. Če je partner odsoten in greš za par dni k svojim na nego, to sporočiš osebnemu zdravniku, da zabeleži v karton, na katerem naslovu se nahajaš. On ti potem pove ali javiš na ZZZS ali ne. Veliko je odvisno od same diagnoze, od g in splošnega zdravnika.

Slabosti običajno minejo okoli 12.-14. tedna, pri nekaterih pa do poroda ne.




severnica77 -> RE: novembrke, bolniska in letenje (27.3.2007 5:09:00)

Sem tudi jaz letela v nosečnosti in je bilo vse o.k., prav tako na dopust na Kreto. Je pa bilo z nosečnostjo vse v redu.




murencek -> RE: novembrke, bolniska in letenje (27.3.2007 10:15:22)

Zivjo!

Full hvala za nasvete, pripombe. Sej, verjetno bo sla Kreta res rakom zvizgat. Sam vseeno sem rekla, d moram povprasat za mnenja.
Drgac pa bom res videla svoje stanje sele drug teden na prvem UZ. Upam, da bo vse dobro.
Glede pa komisije... Hvala za namig. Res nisem vedela, da ti osebni zdravnik lahko zabelezi v karton, ce bi sla k svojim na nego. To si bom zapomnila.
Vse lepo in dobro tudi vam!

LP




Stran: [1]