Jogurti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

nelly -> Jogurti (26.3.2007 10:38:36)

Pozdravljene.Mene pa zanima kdaj ste svojim malčkom začele dajati fruhtzwerge.Moja pikica je stara 5m in 14 dni in bi ji poskusila dati.Se vam zdi prehitro?

eya -> RE: Jogurti (26.3.2007 11:02:07)

Ja, meni se zdi zelo prekmalu. Mi smo jogurte začeli dajati šele po 8. mesecu, tako kot tudi skute in sire. Pa še takrat sem začela z navadnim jogurtom, potem s sadnimi in Fruchtzwergi-se mi zdi, da je ta zadnji fuuul umeten.

asso -> RE: Jogurti (26.3.2007 11:06:26)

Uvajanje mlečnih izdelkov se začne po 8. mesecu starosti.
Prilagam še link:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=19763&t=19763

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=16420&t=16420

beba76 -> RE: Jogurti (26.3.2007 11:07:50)

Meni je pediatrinja prejšnji teden rekla, da ji lahko že komot dajem (v soboto bo dopolnila 7 mesecev). In sva že probali, pa je z veseljem jedla. Kak le ne, če je pa ful sladko. Smo pa mi z gosto hrano začeli ful hitro - pri 3 mesecih zaradi refluksa (mleko smo pa z rižkom gostili že pri 1 mesecu) in smo do zdaj že jedli vso zelenjavo in sadje, ki je dovoljeno. Pa seveda meso tudi - teletino, puranje, piščančje.

tt79 -> RE: Jogurti (26.3.2007 11:46:07)

Js sem začela pri 5 mesecih, vse je bilo OK, tudi pediater je takrat dal zeleno luč....
Edino se izogibaj jagodnih jogurtkov in skutic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

SaaS -> RE: Jogurti (26.3.2007 12:42:53)

Jaz sem mu po mojem nekje med 7 in 8 mesecem prvič dala jogurt in skuto, ampak navaden jogurt. Zdaj je star 10 mesecev in mu še vedno raje mešam navaden jogurt ali skuto s svežim sadjem.
Včasih, če nimam sadja, oz ga ne morem zmečkati ali naribati, skupaj zmešam kar jogurt in sadni frutek.
Fruchtwege so meni zanič, obupno sladki se mi zdijo... pa še količinsko ne gre, bi jih moral kar nekaj pojest, da bi zaleglo. Za posladek po kosilu pa ok.

Putka -> RE: Jogurti (26.3.2007 13:59:49)

Čim kasneje. Rajši v navadnio jogurt ali skuto sadje zmešaj. Sicer pa so fruhtsvergi z naravnimi barvili narejeni, tako gor piše.

mojsoncek -> RE: Jogurti (26.3.2007 21:12:15)

Mi smo z jogurti in skutkami zaceli nekje po sedmem mesecu. Sem mu pa ze prej dala vcasih kaksno zlicko, ko sem sama jedla, ker ga je vedno zanimalo vse kar imajo drugi na krozniku.

tejcka -> RE: Jogurti (27.3.2007 15:37:25)

Pozdravljena!

Mojemu ni bilo nič, fruhcije ima prav rad, prav tako navaden jogurt, ampak le tega mu moram izboljšat s plazma keksi. Delaj po občutku, čim manj kompliciraj, če mu kakšna stvar ne bo pasala, bošže ugotovila, vem da je težko, sem bila tudi sama pred dvemi meseci na tem, ampak čez en mesec boš že prava dr mr!!!!

Lp, Tadeja.

Baucka -> RE: Jogurti (27.3.2007 21:30:52)

Jaz sem začela nekje okoli 9 meseca s skuto. Nato pa jogurti. Ima najraje navadnega, sadni zgleda da so ji presladki. Pravtako noče pit sokov ima raje čaj ali vodo. Vsaj otrok je drugačen.  Fruhtzwerge pa so tako nabiti z aromo, da je Ema še 3 ure po malini dišala. Sem mnenja, da je bolje navadnega dat, čeprav si mamice mislimo, da jih ne bodo hoteli jest, ker so kisli, se zelo motimo.

Peli -> RE: Jogurti (28.3.2007 22:49:40)

Mislim da je še vedno boljša skuta LJ mlekarn s sadjem, pa ne tista ki piše - skuta nad sadjem - men ma tista prov umetn okus. Drgač pa zmiksaš sadje in ga zmešaš z jogurtom ali sadjem.
Jest sm mu fruhzwerge kr kmal dala, samo mi jih ni hotu kej dost jest, zdej mi zanje tud ust noče več odpret.

soundb -> RE: Jogurti (29.3.2007 21:57:07)

Jaz mislim, da bi se vsaka morala odločiti sama.
Nam je pediater rekel, da do 6 meseca nič, samo mleko ( materino ali Aptamil). Mi pa smo pri 3,5 mesecih začeli s sadnimi kašicami, potem zelenjavnimi, pri 4,5 smo že jedli razne zelenjavne juhice, sedaj pri 6 mesecih pa jemo že vse: za zajtrk kaj mlečnega ( včasih tudi kuhan rumenjak ), za malico sadje, za kosilo kuhano zelenjavo s krompirjem ali rižem in piščancem, za popoldansko malico pa razne sadne skute, včasih tudi fruchtzwerge, za večerjo pa zopet nekaj mlečnega ( rižolino, frutolino,.... ). Naš mali sonček je popolnoma zdrav, nobenih alergij,... Tudi jagode z banano smo že imeli za malico. Zakaj pa ne jogurt, poskusite kakšnega z manj maščobe in le eno žličko pa boste videla reakcijo

eya -> RE: Jogurti (29.3.2007 22:30:14)

IZVIRNO SPOROČILO: soundb
Zakaj pa ne jogurt, poskusite kakšnega z manj maščobe in le eno žličko pa boste videla reakcijo

Pri mlečnih stvareh sploh niso problem maščobe, mlečne maščobe naj bi naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobili čimveč in zato jaz svojemu dajem vedno polnomastne jogurte, skute in mleko.

smeska -> RE: Jogurti (30.3.2007 11:03:35)

Se strinjam z eyo. Nujno je treba uporabljat živila, ki so polnomastna. Moščobe so potrebne, da telo lažje veže nekatere vitamine (mislim da vitamin A, K, D ...).

pearl -> RE: Jogurti (30.3.2007 12:13:19)

Mi smo z jogurti začeli okrog 8 m. Navaden jogur Aktivija zmešam z raznim sadjem, prav dobro pride z banano, kar poka ko je.
Z raznimi fruhciji pa je zaenkrat ne bom basala. 

Anonimen -> RE: Jogurti (1.4.2007 16:22:02)

Bolj kot razni "zwergeji" se priporočajo navadni ali "aci" jogurti, ki imajo podobno sestavo kot črevesna flora. Za okus lahko dodaš nekaj svežega sadja.

nelly -> RE: Jogurti (1.4.2007 17:36:08)

Koliko krat pa imate goste obroke čez dan in koliko krat imate mlečnega?

Nisaa -> RE: Jogurti (1.4.2007 18:03:05)

midva mava zjutri in zvečer flašo mleka pol pa ene4 obroke gh vmes tud jogurte že pa skutke  že od 5m-6m naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nelly -> RE: Jogurti (1.4.2007 21:25:53)

Nisaa katere jogurte pa skute pa jeta.To je moj prvi otro pa še nisem ziher, ker sem brala da lahko mlekouživa šele po 1.letu.Jogurti pa skute so pa mlečni izdelki.

Anonimen -> RE: Jogurti (1.4.2007 21:30:25)

IZVIRNO SPOROČILO: nelly

Koliko krat pa imate goste obroke čez dan in koliko krat imate mlečnega?

Se ne spomnim več tako dolgo nazaj.....za začetek seveda en mlečni obrok v obliki jogurta ali skute. Kdaj pa (če sploh) dva, pa več ne vem.

eya -> RE: Jogurti (2.4.2007 11:30:20)

IZVIRNO SPOROČILO: nelly

Nisaa katere jogurte pa skute pa jeta.To je moj prvi otro pa še nisem ziher, ker sem brala da lahko mlekouživa šele po 1.letu.Jogurti pa skute so pa mlečni izdelki.

Pediatri priporočajo mlečne izdelke-jogurti, smetana, skuta, siri po 8. mesecu, kravje mleko pa po prvem letu. Mlečni izdelki so fermentirani in ne jih enačit z mlekom.

tati2 -> RE: Jogurti (2.4.2007 13:25:22)

Joj to je pa res prekmalu. Kar počakaj še malo. Mi smo z jogurti, sirčki... začeli tam nekje med 7 in 8 mesecem.

Stran: [1]