čišča po carskem rezu NUJNO (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

simonka -> čišča po carskem rezu NUJNO (25.3.2007 12:20:05)

Pozdravljene mamice.
Sem tri tedne po porodu, po CR . Skoraj nič več ne krvavim, danes pa se mi je spet pojavil krvav izcedek, vendar čisto malo. Ustrašila pa sem se ker so se mi pojavile kar hude bolečine, kot da bom dobila menstruacijo, ali kot popadki, bolečine v trebuhu in križu.
Ali mislite, da je to krčenje maternice? Ali po CR pride do krčenja maternice kasneje?
Dojim polno, zato mislim, da ni menstruacija.

Hvala že vnaprej za odgovore.

metkica1 -> RE: čišča po carskem rezu NUJNO (25.3.2007 13:34:10)

Mislim, da nimaš kaj skrbet. Pri meni je bilo isto se mi je že nehala čišča, no po kakem tednu pa se mi je spet malo pojavilo izcedka. Se spomnim, da sem tudi bila malo panična, pa se je izteklo vse v redu.

Jessy -> RE: čišča po carskem rezu NUJNO (25.3.2007 15:38:14)

Jaz sem imela čiščo po CR celih 5 tednov. Res pa je, da me ni nič bolelo.
Maternica se ti začne krčiti takoj po porodu (so ti dajali v kri neke injekcije za krčenje maternice, kasneje si pa najbrž kapljice pila - vsaj jaz sem jih nekaj dni v porodnišnici) in se ti krči okrog 6 tednov, zato tudi imaš prvi ginekološki pregled 6 tednov po porodu, ker do takrat ima maternica čas, da se skrči na prvotno velikost.

Bonnie_RR -> RE: čišča po carskem rezu NUJNO (25.3.2007 22:30:40)

Js sem imela čiščo ene 4 tedne in brez bolečin.

Če te zelo skrbi, pokliči G in vprašaj, kako je s tem.

LuLu -> RE: čišča po carskem rezu NUJNO (25.3.2007 22:48:08)

Ojla, kot prvo, pozdravljena, kako bebica? Čestitam, pa se bomo enkrat v bližnji prihodnosti videli, a ne?
Kaj se čišče tiče, je pri meni enako kot pri tebi. Ravno danes ponoči me je ful bolelo, pa tudi po tri dni nisem krvavela, potem pa spet neki izcedek. Kolko sem slišala o teh čiščah, je vse možno... jaz še ne skrbim. Nič takega se ne dogaja.
LP, in se tipkamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]