Vijoličarka -> RE: Krst, da ali ne? (25.3.2007 10:18:52)
|
Odločitev je vajina ozirma sta jo prepustila otroku. Všeč mi je pripomba, da je bil Kristus odrasel moški, ko je bil krščen. Vera je vera, institucija pa institucija. In žal, tale institucija, imenovana RKC je pač mnenja, da če si enkrat krščen, potem si njihov. Po njihovem mnenju sem tako njihova tudi jaz, samo jaz se z njimi ne strinjam. Mene so krstili, ker drugače moja babica ne bi mogla prenesti - pritiski, ki se ob takih zadevah vrstijo so strašni. Je res hec, da v glavah prevladuje nek maščevalni Bog, v resnici pa gre samo za uklanjanje pravilom institucije, kar z vero pravzaprav nima kaj dosti veze. No, jaz bi si želela, da me ne bi krstili. Iz čisto institucionalnih razlogov. Ne maram, da v kakšnih statistikah nastopam kot katolik. Če se z vidika institucije lahko vedno odločiš, da ji boš pripadal, ne moreš se pa odločiti, da ji ne boš več, potem je bolj prav, da se otroku omogoči, da se odloči sam, ko bo dovolj star in informiran za to. Življenje je njegovo, ne pa od babic in dedkov.
|
|
|
|