amnioskopija-ZAKAJ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

dana -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 7:55:20)

Ko sem prebirala kako izgleda amnioskopija, sem se vprašala kaj sploh to je. Zato tiste, ki ste to imele sprašujem - kakšna preiskava je to in zakaj se dela ta preiskava in v katerem tednu ?

lp dana

Mina1 -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 8:18:17)

Dana,

kot si verjetno prebrala, je AMNIOSKOPIJA postopek, pri katerem G vstavi nosečnici skozi nožnico v maternični vrat poseben inštrument (maternični vrat mora biti odprt oz. nekoliko odprt), da oceni barvo plodovnice. 8)

Le-ta (barva) pomaga G pri oceni trenutnega stanja nosečnosti.

Gre za to, da to pomoje dela porodničar pred pričakovanim porodom, da oceni, kako je stanje nosečnosti pri porodu oz. kaj dogaja. Ampak se to danes zelo redko uporablja:zmeden:

V katerem tednu? - torej verjetno bolj na koncu same nosečnosti. Vsaj menim tako, nisem pa 100%.

pa-pa Mina1 20 t 3/7;)

sonček2* -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 8:48:00)

Ja, tko nekak naj bi to zgledal. Jst sm včeri zakorakala v 40. teden in sm na amn. naročena v torek, ko dopolnim 40. teden. V kranju to še vedno delajo, upam pa, da ne bo prehudo ;), me je kr mal strah.

Papa

dory -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 9:00:33)

Kaj je amnioskopija ti je povedala predhodnica...ponavadi se opravlja kak dan cez rok, da vidijo kaksno je stanje plodovnice...vcasih pa, ce pride do zapletov, amnio naredilo tudi veliko prej...meni so jo in po tem smo samo se leteli v porodno :)

ni pa prav nic bolec postopek :)

Anonimen -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 10:15:42)

Meni so amnio naredili tudi zato, ker mi je malo odtekla voda. Prostor zatemnijo, tisti inštrument, ki gre po plodovnico, pa ima na koncu, vsja kolikor sem jaz uspela videti, tudi lučko, tako da trebuh od znotraj osvetli. Tako je moj g. videl, da imam mehur počen na vrhu in je zato odteklo tako malo vode.

Anonimen -> amnioskopija-ZAKAJ? (6.10.2004 11:05:19)

Tudi jaz sem imela en teden čez rok indukcijo, zaradi počenega mehurja. Pa še skoz ni bilo nič. Nič se ni dogajalo, nič se nisem odpirala. Dojenček zaklenen, pika, konc. So ga moral izrezat ven.

Stran: [1]