Anonimen -> RE: kajenje (23.3.2007 16:37:09)
|
Tudi če se preveč zrediš ni dobro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa sems e jaz v prvi nosečnosti 33 kg. V drugi sem v prvih 9 tednih za 4 kg shujšala. Moja izkušnja je pač takšna. V prvi nosečnosti sem normalno naprej pila kavo in si tu in tam tudi kakšnega prižgala (kadila pa sem Davidoff slim, bele, 0,1 mg nikotina), pa sem donosila zdravega fantka, rojenega čez rok, ki je imel 4400 gramov in bil velik 53 cm. V drugi nosečnosti se kave nisem dotaknila, enako cigaret ne. Ker je bila druga nosečnost bolj načrtovana, sem cigarete počasi opuščala in s kajenjem prenehala točno na dan, ko sem ugotovila, da sem noseča. Kolegica mi je rekla, da naj si tu in tam kakšnega prižgem, pa si ga nisem. Danes mi je žal. Kaj se je zgodilo? V 9. tednu nosečnosti mi je nek večer nabilo pritisk na 200, spodnjega se sploh ni dalo izmeriti. Prišla sem v porodnišnico, kjer so ugotovili, da se mojemu sončku počasi ustavlja srček. Po abraziji sem dobila izvide, da je bilo vse bp. G. pa me je spraševala, če sem se čemu dopovedala, zamenjala oz. opustila kakšne navade. Pa sem bila še skregana na koncu, češ, da je moje telo tako reagiralo, ker je začutilo potrebo po nikotinu in ker ni že nekaj časa dobilo ne kave ne nikotina je pobesnel pritisk (ki ga imam ponavadi izjemno nizkega). Sedaj vem, da bom si naslednjič, ko bom noseča, občasno (če bom začutila potrebo) kakšnega prižgala in tudi kavo bom pila. Pa jedla bom vse, enako kot sem to počela v prvi nosečnosti, ne pa - tega ne smem, ker bom dobila preveč A vitamina, pa onega ne smem, ker je surovo... Morda se res sliši egoistično, da sem si v prvi nosečnosti morda prižgala 5 cigaret na teden, vendar vidite, da je odvisno od posameznice do posameznice. Sedaj pa me lahko začnete obsojati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa še to (mislim, da sem na temo kajenja in škodljivosti nikotina v času nosečnosti prebrala dovolj strokovne literature, ker me je skrbelo, čeprav mi je moj G. zagotavljal, da ena cigareta na dan otroku ne bo škodovala): Dokazano je le, da so otroci kadilk v povprečju morda za 100-200 gramov lažji in da so morda kasneje dovzetnejši za obolenja na respiratornem traktu. Ja, pa rodijo se morda tudi nekaj pred PDP.
|
|
|
|