Kalina -> RE: Uporaba Tametila (23.3.2007 13:14:38)
|
Kopiram ti odgovor dr. Cerarjeve: po izkušnjah mam z naše intenzivne (Porodnišnica Ljubljana), ki so bile prave "odvisnice" od Tametila (čim so prenehale jemati tabletke, se je količina mleka preveč zmanjšala, zato so nadaljevale z jemanjem - če se prav spomnim, je "rekorderka" skoraj neprekinjeno jemala tablete 6 mesecev), so glavna težava suha usta, občasna vrtoglavost in slaba volja. Na otroka pa Tametil, ki ga jemlje mama, nima pomembnih učinkov. Seveda so opisani tudi drugi stranski učinki - podrobno so opisani v navodilu, ki je v vsaki škatlici zdravila (ki je sicer prvenstveno namenjeno preprečevanju slabosti in bruhanja). V teh navodilih lahko tudi preberete, da se odsvetuje jemanje zdravila v času nosečnosti in dojenja. Poglavitni razlog za navodilo je dejstvo, da se zdravil v času dojenja ne sme testirati: zato danes praktično ne boste našli zdravila, ki ne bi bilo odsvetovano v tem obdobju. Zdravniki, ki delamo z novorojenčki, pa vemo iz izkušenj, da je zdravilo dovolj varno in koristno, zato ga (že več kot 20 let) tudi predpisujemo mamam s "proizvodno krizo". in odgovor mamic: Živjo, no jaz sem tudi ena od bivših "odvisnic". Tametil sem jemala 8 mesecev, sicer z manjšimi prekinitvami, ki so imele vedno za posledico dosti manjšo "proizvodnjo", zato sem kar hitro spet začela. Sigurno sem ga pa v začetku jemala 5 mesecev brez prekinitev. Nikoli nisem imela nobenih opisanih stranskih učinkov, kar se tiče pa suhih ust - itak moraš za več mleka več piti. Tako sem se vsaj "spomnila", če sem kdaj kakšen kozarček spustila. To je to..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|