|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprava prvorojenca na drugorojenca/e
23.3.2007 10:45:00   
NAVT
Noseča sem dobre 4 mesece in sem mamica dve leti starega fantka (februar 05). Trebuh imam že ogromen, saj nosim dvojčka.

Prosim za izkušnje tistih mamic, ki ste pričakovale drugega otroka v približno taki starostni razliki (enega ali dva na poti, vseeno).

Mi smo našemu korenjaku že povedali, da ima mama dojenčka v trebuhu in da sta dva (količino DVA namreč poznamo). Naš fantič zelo malo govori, je očitno bolj pozne sorte, me je pa pri prvi informaciji tako pogledal, da ni bilo potrebe po nobeni besedi - "mama, kaj govoriš???"

Ali ste prebirali kakšne zgodbice, ste hodili na obisk k dojenčkom... ? Kakšne so bile reakcije in koliko je bilo zanimanja? Kako pa potem, ko je drugi končno prispel; kakšne so bile reakcije starejšega, kako se je kasneje po prvih začetnih dneh razvijalo?????

Če bi se lahko vrnili nazaj, ali bi ubrali drugačno tehniko? Če ja, zakaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprava prvorojenca na drugorojenca/e
23.3.2007 10:50:26   
CUKRČEK
Ojla navtuser posted image

Sva kar v piodobni situaciji. Tudi jaz imam 2,5 let staro hčer in sem 4 mesece noseča z dvojčki(no ja, edino trebuha pa še nimam ravno velikegauser posted image )

Midva pač tamali skoz omenjava dojenčke, pa kako bosta se z njo cartala in podobno. PA zjutraj, ko se zbudimo, skupaj pobožamo dojenčke in gledamo, kako velika sta že (pač, če je trebuh kaj zrastel).
Sicer skoz oemja dojenčke, da kako jih bo imela rada .....samo dejansko pa res ne vem, kaj je v resnici v njeni glavici. ZAenkrat kaže da razume situacijo...bomo kasneje videli kako bo.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2007 11:15:13   
Tina26
Še ena v podobni situaciji. Imam deklico Niko-januar 05 in sem noseča 30 tednov z še eno deklico-Živo...
Mi se z Niko ravno tako pogovarjamo o Živi (upamo da bo res deklica), hodimo gledat dojenčke, za rojstni dan smo ji kupili voziček in lupinico za igranje,... Nika je trenutno zelo navdušena saj lupčka trebuh, Živi poje pesmice in komaj čaka da dobimo novega člana...
Tukaj pa se zakomplicira, saj ona pričakuje kako se bosta z Živo skupaj igrali, kako bosta potem skupaj peli, plesali, gledali risanke - to pa ji ne morem dopovedat da mali dojenček tega še ne zna...

Jaz imam namen v porodnišnico odnest enega Babyborna ki si ga Nika zelo želi in ji ga bom tam dala in ji probala razložit da naj se igra s tem dojenčkom, Živa pa ju bo gledala - pa tudi potem bova previjali in kopali,... vsaka svojega dojenčka. 
Ideja je pomoje dobra kako bo pa vse skupaj izgledalo čez dobra dva meseca bomo pa še videli...

Upam da nam bo uspelo in da naši prvorojenci ne bodo preveč ljubosumni...
Pa srečno obema

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2007 11:26:19   
spelaz
No, mi pa že imamo user posted image . Starejši je bil star 2 leti in 3 mesece, ko se je rodila sestrica. Vse od samega začetka smo mu pripovedovali, da bomo dobili dojenčka. Lažje je bilo, ko je bil trebuh večji. Vprašala sem tudi za spol in ko smo izvedeli, da bo punčka, smo ji hitro dali tudi ime - Ema. In potem smo jo veliko omenjali - da je Emica v trebuščku, da bo dobil sestrico, da se bosta kasneje igrala, da mami ne more več dvigovati Jana, ker ima velik trebušček ...

Nekje mesec pred porodom sem ga tudi pripravila, da bom šla v bolnico, ko bo prišla Emica. Pa da bo takrat zima in sneg (sicer ga ni bilo user posted image ). Če smo kje videli kakega dojenčka, smo mu pokazali, da bomo mi tudi imeli dojenčka ...
Jan je potem že počasi dojemal Emo kot del družine, vedel je, da je v trebuščku in bo prišla ven.

Sva pa z Janom šla kupit tudi enega plišastega kužija, ki ga je dal Emi, ko je prišla domov. Pa malo smo ga hecali, da kaj mu bo Ema prinesla - no, potem mu je kupila enega gasilca in je bila že njegova najboljša sestricauser posted image . Pa vsem je razlagal, da to mu je pa Ema prinesla.

Pa me je bilo kar malo strah, kako bo v resnici. Pa je bilo super. Najprej se sploh ni veliko brigal zanjo (v porodnišnici), potem doma pa se je kar brez problema navadil. Jo gre pobožat, pa lupčka ji da, tudi dudo ji zna že dati. Vedno gre pogledat, ko gre spat. Malo je le jezen, če se fajn joka.

Ni bilo nič ljubosumja, zaenkrat še nič batin. Pa tudi Ema zdaj pri 4m rada gleda za Janom, ko ta skače naokoli.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2007 11:28:31   
NAVT
Ful se mi faj zdi, ko se dve tako na hitro javita! user posted image

Sem se počutila prej kar sama v taki situaciji. Cukrček, midve sva res na zelooo podobni frekvenci. Kakšen pa je tvoj trebušček? Kdaj imaš pa rok? Jaz pričakujem v juliju, sicer je pa PDP na papirju 12.8.

Kaj preveč intenzivno še nisem začela razlagati. No, kakor sem omenila: zaenkrat ga vsakih nekaj dni spomnim, da ima mama v trebuščku dojenčke.

Nekje sem enkrat prebrala, da prezgodaj ni za omenjati, saj je otroku npr. 6 mesecev zelooo dolga doma (za dveletnika je to četrt življenja) in je razumevanje časa čisto drugače kot pri starejših ali celo pri odraslih. Z nekoliko intenzivnejšim navajanjem čakam tudi na bolj konkretne brce, ki jih bo naš Aljoša lahko tudi sam začutil ali videl.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2007 11:31:30   
NAVT
Spelaz, hvala za tvojo izkušnjo. A je tvoj Jan bil fajn nate navezan?

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2007 11:32:05   
CUKRČEK
Jaz imam zaenkrat še rok 1. septembra...samo glede na  velkost malčkov ga bo prestavila na prej.- Itak bom pa najbrž že tako ali tako prej rodila.

Meni se je komaj pred nekaj dnevi začel kazat trebuh....samo je pa zrastel res na hitro. Ampak ga še vedno lahko skrjem, če želim. Zredila sem se pa dobra 2 kilograma.

Od kod pa prihajaš??

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2007 11:53:43   
Pajaca
Pri nas je razlika dobrih 20m. Ko se mi je začelo videti, sva pač hčerki povedala, al pa še prej, sam itak pri dobrem letu še ni vedela kaj naj s to inf. Potem pa večji ko je bil trebuh bolj jo je zanimalo kako in kaj. Pa nekaj dojenčkov so dobili prijatli in smo jih šli gledat, pa pač zraven povedal, da bo ona tud dobila dojenčka. Pol je pa božala trebuh, po njem skakala.

Preden sem šla v porodnišnico sem ji povedala da grem po dojenčka, da bo prišla potem na obisk. Pa kaj vem je čist hit dojela kako in kaj. Prvi dan ga je sam gledala, drugi dan že pobožala, doma je bla pa zelo zaščitniška, da ga kakšni otroci tud pogledat niso smel.

Ni pa bilo nobene panike, pa nobenih knjigic nismo bral, se mi je zdelo dovolj, da ji pokažem živga dojenčka od prjatlov pa da vid točno kaj to je.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.3.2007 12:24:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.3.2007 13:22:44   
viv_
Mi imamo razlike 2 leti in 10 mesecev. Mirni smo kmalu povedali, da bo dobila bratca ali sestrico. Ona je takoj rekla, da bo sestrica... No, imela je prav user posted image . Potem smo se pogovarjali, kdo ima v vrtcu bratca/sestrico, pa šli smo gledat par dojenčkov. Vprašala sem jo, kaj bo nesla sestrici za darilo in je rekla, da dudo. Potem sva šli kupit dudo za sestrico. Ko se je Zarja rodila, sta šla Mirna in ati v nakup pleničk, Mirna jih je zbrala. Vprašali smo jo tudi, kaj si želi, da bi ji sestrica prinesla, pa je rekla, da rumene bonbone. In Zarja je iz trebuščka prinesla eno štempiljko in rumene bonbone user posted image  

Rada jo ima pa ful!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2007 21:14:24   
Romcka
olaaaa:) nasa pupika je stara leto in pol..za njen drugi rojstni dan, pa bo dobila bratca/sestrico....pa sem se tudi veliko ubadala s tem vprasanjem..in nasla tole knjigico...
http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/bratci_in_sestrice.html
toplo priporocam....je not veliko lustnih idej...
lep pozdravcek
R

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2007 23:32:03   
NAVT
Romcka, sem pogledala na link in se mi zdi kar obetavna. Bom šla kar na lov, ali v knjižnico al pa v knjigarno.
Hvala za informacijo!

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?