Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 22.3.2007 22:38:38
|
|
|
|
eya
|
Baje zato,ker to pomeni, da imaš veliko nosečniškega hormona, ki vzdržuje nosečnost. Ma, toje po moje bolj baje. Meni ni bilo skoraj nič slabo, pa sem imela celo nosečnost brez problemov.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 22.3.2007 22:51:11
|
|
|
|
sašaš
|
Jaz prvič slišim, da naj bi bila slabost dobro znamenje. Kje pa je tuki kakšna pametna povezava? Je ni, če mene vprašaš. Meni ni bilo v celi nosečnosti niti 1x slabo pa je bilo vseh 9 mesecev vse ok.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 22.3.2007 22:54:32
|
|
|
|
guppy
|
Ne baje, ampak zagotovo je to povezano z nosečniškim hormonom. Če ga imaš več (ne vem točno, za kateri hormon gre), baje zelo varuje nosečnost (posebej na začetku, ko je možnost splava večja), z njim povezane pa so žal tudi slabosti. Torej dejansko ni nek čira čara to, da "bolj ti je slabo", verjetno imaš več tega hormona, ki tako ščiti plod. Tako je meni razložil to moj ginekolog, z malo več pojasnili o tem, za kateri hormon točno gre. Da ne bo pomote, to seveda ne pomeni, da tista, ki pa nič ne bruha, ima pa ravno zato več težav v nosečnosti.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 7:37:37
|
|
|
|
janapan
|
Po mojem je to samo bla bla razlog ginekologov da potolažijo tiste, ki jim je slabo da mentalno lažje prenašajo te neprijetne slabosti. Kot je napisala predhodnica, niti en dan mi ni blo slabo in celo nosečnost je vse bp. Sem pa že doživela da mi je nekdo v začetku nosečnosti rekel - a ti dela kaj slabo in jaz ne..on pa a ne veš da je to slab znak ???
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 8:04:30
|
|
|
|
Eca
|
Ja, tudi meni v prvi nosečnosti ni bilo nič slabo, nič bruhanja.... sploh nisem vedela, da sem noseča . Na koncu je bilo z bebijem vse ok, brez težav. Sedaj v drugo pa slabosti do 25t., bruhanje, ni pa bilo utrujenosti kot v prvi nosečnosti. Vsaka nosečnost je lahko drugačna, pa še ne pomeni, da je kaj narobe. Izjava, da ti slabost pomaga obdržati nosečnost pa je po moje za lase privlečena - da pomirijo tiste , ki jim je ultra slabo in bruhajo. Lp, Eca
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 8:23:57
|
|
|
|
Jančika_
|
Ne morem reči, če je kaj na tem, a dejstvo je, da sem bila štirikrat noseča - dvakrat mi je bilo slabo za umret in sem donosila, dvakrat pa mi ni bilo slabo čisto nič in sem spontano splavila. Saj pravim, ne vem, če je kaj na tem, a sem prepričana, da me bo naslednjič skrbelo, če mi ne bo slabo...
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 8:46:10
|
|
|
|
BaByGiRl
|
Če za drugega ne, je slabost dober znak za to da si siguren da si . Meni pri prvi ni bilo nič slabo, pri drugi sem umirala, pa je plod umrl, v tretje pa mi je bilo tudi skoraj 3 mesece za podelat, pa je vse ok, kot prvič. Po moje hormoni delajo svoje, pa za vsako drugače. Pa niti to ne pomeni, da je spol drugačen .
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 10:44:43
|
|
|
|
CUKRČEK
|
To je po moje samo tolažba za nosečke, ki jih tarejo slabosti. Jaz nisem imela slabosti me v prvi in tudi sedaj jih nimam.....pa nosim dvojčke in bi kao mogla imet še več tega hormona.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 10:49:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila noseča dvakrat, obakrat mi ni bilo slabo, enkrat ss, drugič normalno donosila.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 11:49:03
|
|
|
|
MALINČICA
|
Jaz sem bila noseča smo enkrat in sem tudi donosila. Mi pa ni bilo nič slabo in me je bilo zaradi tega tudi strah, ker se slišala, da se ss večkrat zgodi takrat, ko ni močnih nosečniških znakov, kot so slabost, bruhanje... Pa še to dejstvo, da imajo matere, ki so rodile fantke večjo možnost spontanega splava pri nadaljnih nosečnostih, ker naj bi zarodek moškega spola odvzel... ne vem kaj, se ne spomnim (se opravičujem za nevednost), to pa sem prebrala v reviji nosečnost. Tega me je tudi strah, ker sem rodila fantka, pa si srčno želim roditi še dvakrat.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 12:46:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri prvi nosečnosti nobene slabosti, nobenih sprememb in je sledil SS. Drugič noseča in mi je bilo ful slabo in je sedaj vse OK, sem v 16. tednu. Tudi v eni od revij Nosečnost sem zasledila da imajo manjšo verjetnost za splav tiste ki jim je slabo. Je pa absolutno lahko vse bp tudi če ti ni niti en sam dan slabo, tako da sedaj ne misli, da je s teboj kaj narobe če ti ni slabo!!!!
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 12:50:24
|
|
|
|
Putka
|
Velik nosečniških hormonov povzroča znake nosečnosti, med njimi tudi slabost. Drugače pa seveda ni fajn, če to pomeni veliko bruhanja.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 17:13:15
|
|
|
|
kesi
|
Moram povedat, da ste me kar pošteno prestrašile z vašimi odgovori. Mi je kar žal, da sem šla brat to temo. Sem namreč v 9t in mi do zdaj ni bilo niti enkrat slabo. Če bi to res držalo potem jaz še nekaj časa ne bi smela zanosit, če sploh bi kdaj, saj sem tudi brala, da je po tridesetem letu težje zanosit, nama pa je s partnerjem v januarju uspelo v prvem poskusu pa sem stara 33.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 17:27:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kesi Moram povedat, da ste me kar pošteno prestrašile z vašimi odgovori. Mi je kar žal, da sem šla brat to temo. Sem namreč v 9t in mi do zdaj ni bilo niti enkrat slabo. Če bi to res držalo potem jaz še nekaj časa ne bi smela zanosit, če sploh bi kdaj, saj sem tudi brala, da je po tridesetem letu težje zanosit, nama pa je s partnerjem v januarju uspelo v prvem poskusu pa sem stara 33. Ne, ne se na to ozirat. Preberi moj odgovor zgoraj. Nekaj je res, slabosti pridejo od nosečniškega hormona, ki se v prvih tednih nosečnosti močno povečuje. Ampak to NIČ ne pomeni. Če si bila na pregledu in se je videl utrip, potem je OK, nč se bat.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 17:40:18
|
|
|
|
kesi
|
Na prvem pregledu sem bila v ponedeljek in je vse o.k. Plod je bil velik 1,5 cm, kar je rekel,da je za toliko tednov normalno, srček se je pa zelo lepo videl kako bije, pa tudi nobenih krvavitev nisem imela. Upam,da bo še naprej vse v redu.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 20:20:41
|
|
|
|
CUKRČEK
|
nehi se sekirat, kesi....vsaka nosečnica ima drugačne znake in občutenja. Z mojo sedanjo nosečnostno je torej nekaj zelo narobe...nosim dvojčke, test mi je komaj pokazal črtico, slabosti nisem nikoli imela.... PA KAJ POTEM.....nosim zdrava otroka , pa če mi je slabo ali ne. Ne poslušat vsakega namiga in vseh "pametnih babic in sosed"...
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 23.3.2007 20:25:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni niti enkrat niti čisto čisto majčkeno ni bilo slabo, nikoli. Pa je cela nosečnost potekala popolnoma brez najmanjšega problema.
|
|
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 24.3.2007 9:02:02
|
|
|
|
kesi
|
Hvala punce, res se ni vredno sekirat. Pozitivne misli največ pomenijo.
|
|
RE: Zakaj slabost dobro znamenje? 24.3.2007 13:29:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole sem našla še celo na Ringaraji nekje: Vzrok slabosti in bruhanja še ni poznan, verjetno pa ju povzročajo hormonske spremembe, o čemer govori ENDOKRINA TEORIJA: • Hormona hCG (hormon, ki vzdržuje nosečnost in ga izloča nastajajoča posteljica) in estrogen na začetku nosečnosti porasteta, kar sovpada z nastopom slabosti in bruhanja, zato je možno, da povzročata slabost. • v obtoku je več steroidnih hormonov, ki preobremenjujejo jetra in tako povzročajo slabost • hCG naj bo povzročil povečano izločanje tiroksina (ščitničnega hormona) in s tem slabost in bruhanje. ALERGIČNA TEORIJA zagovarja slabost in bruhanje kot posledico reakcije na partnerjevo spermo in na plod kot tujek v materinem telesu.METABOLNA (presnovna) TEORIJA: Bruhanje in slabost nastopita zaradi pomanjkanja vitamina B6. PSIHOSOMATSKA TEORIJA prekomerno bruhanje povezuje z neurejenim socialnim statusom med nosečnostjo (pomanjkanje čustvene podpore s strani moža in družine, slab odnos z ginekologom, premalo informacij o nosečnosti, nezaželena nosečnost, zavestno zavračanje nosečnosti…) Tako da resnično ni potrebna čisto NOBENA panika.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?