brinaa -> RE: poridnišnica Ptuj (1.4.2007 23:52:48)
|
Sem še sveža mamica, ki je rodila v Ptujski porodnišnici pred nekaj dnevi, natančneje 21.03. Tam sem rodila tudi septembra 2004. Tudi sama sem v drugo oklevala ravno zaradi takih govoric, češ da ne obvladajo situacije, ko gre kaj narobe. Pa sem se vseeno odločila za Ptuj. Moja oba poroda sta bila precej enostavna, kratka in brez komplikacij. Moraš pa se zavedati, da je na Ptuju malo porodov v enem dnevu in zato so ti babice skoraj ves čas poroda na voljo, ni nobenega strahu, če bodo se lahko raztrgale med vse pacientke, tako kot je to v tistih porodnišnicah, kjer je večja gneča. Oba poroda sta mi ostala v lepem spominu, babice so sproščene, zdravnik pa te pride le zašit in med porodom nekajkrat preveri če je vse ok. Na oddelku je res nekaj sester, ki ne izžarevajo 100% prijaznosti, vendar ti nobena ne zavrne pomoči. Meni je šla na živce samo ena sestra, ki se sploh ni brigala za pacientke, pri vizitah pa je zelo očitno lezla v rit zdravnikom. Večina sester na oddelku je zelo v redu, meni je ostala najbolj v spominu sestra Nada, ki mi je dala nekaj zelo učinkovitih nasvetov glede dojenja in čeprav sem v drugo mama, mi pridejo danes zelo prav. Kar se tiče prepozne odločitve za carski rez sem za več primerov slišala za mariborsko porodnišnico. Verjamem pa, da imaš veliko pomislekov, saj je slaba izkušnja pripetila prav tvoji prijateljici.
|
|
|
|