cuma -> RE: kako imate urejeno varstvo (28.3.2007 9:29:42)
|
Lara: mislim na otroke s posebnimi potrebami .. zato sem tu odprla temo. Lusa: hvala za tvoj odgovor! Razmišljala sem o tem, da je najbrž še veliko težje otroka zaupati nekomu - varuški, društvu ... če ima malček posebne potrebe. Sama jih veliko poznam in sem jih tudi nekaj pazila - ko sem bila mlajša. Prvič sem pazila malo punčko z DS in zelo sem se navezala najno. No, zdaj je že velika punca, pridna športnica in gledališka igralka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. Ker poznam veliko staršev s sedaj že odraslimi otroci s pp in vem kako zelo bi potrebovali malo časa za sebe - že prej, ko so bili še mladi starši... me je zanimalo, če se je glede tega kaj spremenilo. Ko imaš zdravega otroka, leta grejo in naenkrat se zgodi, da gre od doma, se osamosvoji ... ustvari družino ... gre na svoje. Starši otrok s pp, pa so velikokrat celo življenje s svojim "otrokom", tudi, ko je le ta že v letih. Redki se odločajo za stanovanjske skupnosti, nekateri pa tudi nimajo te možnosti. Zato se mi zdi, da je za njih, vas, še toliko pomembneje, vzeti si večkrat malo časa samo zase, da ne izgorite, da ne pozabite na svoje potrebe, na svoje želje, na odnose z drugimi ljudmi. Zanimalo me je torej, kakšne možnosti imate za varstvo - poleg babic in dedkov.
|
|
|
|