|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposlenih?!
21.3.2007 15:13:28   
Nasy
Delam v lokalu, ki se je prodal, novi lastnik nastopi s 1.4. Redno zaposlena sem edino jaz, ostali so ali honorarno ali preko študent. servisa.  Najprej sem bila zaposlena pogodbeno za poskusno dobo 3 mesece, s februarjem sem podpisala za nedoločen čas, saj najprej niso mislili lokala prodat.
Danes sem imela razgovor s >ta novimi< in so me pripravljeni obdržati s tem, da bi spet  morala 3 mesece delat  poskusne dobeuser posted image in če bomo oboji zadovoljni, naj bi se spet podpisovalo za nedoločen čas. Danes sem  jih malo presenetila, ker sem povedala, da potrebujem še malo časa za razmislek, ker imam jutri še en razgovor za službo.
Zdaj pa me zanima sledeče : ali mi lahko dajo v podpis pogodbo za določen čas 3 mesecev, če sem do sedaj že imela podpisano pogodbo za nedoločen čas? Malo smo že brskali po zakonih ampak, kolikor smo  razumeli, naj bi mi  ne dali slabše pogodbe v podpis?user posted image In, če se torej gre za drugo firmo, mi mora >stara< dati odpoved in s tem odškodnino? Katera firma pa mi izplača plačo- še stara ali nova? Ker se govori, da jo mislijo popihat daleč stran, saj so v dolgovih okoli in okoli..(D.O.O.-dolžan okol in okol)
Hvala vam za odgovore, res ne vem, kaj naj..

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposl...
21.3.2007 16:07:06   
Anonimen
Svetujem ti posvet s kakšno pravnico!

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2007 17:17:21   
TheAngel
Če bi bila druga firma pravna naslednica prve potem drži kot si napisala, da ti ne morejo dati slabše pogodbe - ker pa, kot razumem, se je prodal lokal tretji osebi ti lahko da pač pogodbo kot želi in če sploh želi. Je le isti ambient pa čisto drugi lastniki.
Če s 1.4. prevzame lokal novi lastnik ti da plačo 15.4. še staro podjetje jasno saj si cel marec delala zanj. Če ti je stari direktor uredil pogovor s tem novim pa rekel dobro besedo zate naj te obrdžijo se to smatra kot da ti je zrihtal službo kar pomeni, da nisi upravičena do odpravnine in odškodnine in odpovednega roka in ne vem kaj še vse ker se ti ne prekine pogodba ampak se lepo nadaljuje - za kar je zaslužen tudi on.
Če pa te novi ne vzame pa - prekinitev pogodbe iz poslovnih razlogo + odpovedni rok ali odškodnina + odpravnina. Ker pa če je res v dolgovih in tudi uradno v rdečih številkah tega ne moreš pričakovati lahko pričakuješ le dopis "z dnem 30.3 tehnološki višek" in s tem na Zavod za zaposlovanje.

A sem kaj izpustila... Saj ne vem 

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2007 12:18:53   
andrej77
kakor jaz razumem se v primeru, ki ga opisuje Nasy stara pogodba prekine in novi lastnik hoče novo pogodbo pod bistveno drugačnimi pogoji, kot je sedaj veljavna pogodba. po moje kle ne gre za kontunuiteto (nadaljevanje) pogodbe, saj je podpisnik drugi, prav tako pa pogoji močno drugačni (sedaj veljavna je za nedoločen čas, zagotavlja 20 dni dopusta...), ponujajo pa ji pogodbo za določen čas 3 mesecev (seveda brez dopusta, tudi ostali pogoji naj nebi bili znani, tako vsaj razumem)...

če si stari šef zato lasti še zasluge je pa sploh sranje na kubik

novi bi jo seveda vzel pod svojimi (močno slabšimi) pogoji

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.3.2007 14:40:17   
Tasika
IZVIRNO SPOROČILO: TheAngel

Če bi bila druga firma pravna naslednica prve potem drži kot si napisala, da ti ne morejo dati slabše pogodbe - ker pa, kot razumem, se je prodal lokal tretji osebi ti lahko da pač pogodbo kot želi in če sploh želi. Je le isti ambient pa čisto drugi lastniki.

Bo držalo. Če je bil lokal enostavno prodan, potem nimaš nobenih pravic. Če pa je bivši lastnik prodal lokal pod določenimi pogoji, ki so navedeni v kupoprodajni pogodbi, potem pa te pravice imaš. Vprašaj starega šefa, kaj so napisali. Ker če so se samo dogovorili da te obdržijo .... user posted image

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.3.2007 21:05:12   
Nasy
V bistvu grem lepo kar sama drugam, danes sem bila na razgovoruuser posted image Mi bo pa ženskica, ki dela v njihovi pisarni mal pomagala uredit papirja pa tudi ta direktor, kjer sem bila na razgovoru tako da ne bo kakšnih hudih težav, upam

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?