Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposlenih?! 21.3.2007 15:13:28
|
|
|
|
Nasy
|
Delam v lokalu, ki se je prodal, novi lastnik nastopi s 1.4. Redno zaposlena sem edino jaz, ostali so ali honorarno ali preko študent. servisa. Najprej sem bila zaposlena pogodbeno za poskusno dobo 3 mesece, s februarjem sem podpisala za nedoločen čas, saj najprej niso mislili lokala prodat. Danes sem imela razgovor s >ta novimi< in so me pripravljeni obdržati s tem, da bi spet morala 3 mesece delat poskusne dobe in če bomo oboji zadovoljni, naj bi se spet podpisovalo za nedoločen čas. Danes sem jih malo presenetila, ker sem povedala, da potrebujem še malo časa za razmislek, ker imam jutri še en razgovor za službo. Zdaj pa me zanima sledeče : ali mi lahko dajo v podpis pogodbo za določen čas 3 mesecev, če sem do sedaj že imela podpisano pogodbo za nedoločen čas? Malo smo že brskali po zakonih ampak, kolikor smo razumeli, naj bi mi ne dali slabše pogodbe v podpis? In, če se torej gre za drugo firmo, mi mora >stara< dati odpoved in s tem odškodnino? Katera firma pa mi izplača plačo- še stara ali nova? Ker se govori, da jo mislijo popihat daleč stran, saj so v dolgovih okoli in okoli..(D.O.O.-dolžan okol in okol) Hvala vam za odgovore, res ne vem, kaj naj..
|
|
RE: Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposl... 21.3.2007 16:07:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Svetujem ti posvet s kakšno pravnico!
|
|
|
|
RE: Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposl... 21.3.2007 17:17:21
|
|
|
|
TheAngel
|
Če bi bila druga firma pravna naslednica prve potem drži kot si napisala, da ti ne morejo dati slabše pogodbe - ker pa, kot razumem, se je prodal lokal tretji osebi ti lahko da pač pogodbo kot želi in če sploh želi. Je le isti ambient pa čisto drugi lastniki. Če s 1.4. prevzame lokal novi lastnik ti da plačo 15.4. še staro podjetje jasno saj si cel marec delala zanj. Če ti je stari direktor uredil pogovor s tem novim pa rekel dobro besedo zate naj te obrdžijo se to smatra kot da ti je zrihtal službo kar pomeni, da nisi upravičena do odpravnine in odškodnine in odpovednega roka in ne vem kaj še vse ker se ti ne prekine pogodba ampak se lepo nadaljuje - za kar je zaslužen tudi on. Če pa te novi ne vzame pa - prekinitev pogodbe iz poslovnih razlogo + odpovedni rok ali odškodnina + odpravnina. Ker pa če je res v dolgovih in tudi uradno v rdečih številkah tega ne moreš pričakovati lahko pričakuješ le dopis "z dnem 30.3 tehnološki višek" in s tem na Zavod za zaposlovanje. A sem kaj izpustila... Saj ne vem
|
|
RE: Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposl... 22.3.2007 12:18:53
|
|
|
|
andrej77
|
kakor jaz razumem se v primeru, ki ga opisuje Nasy stara pogodba prekine in novi lastnik hoče novo pogodbo pod bistveno drugačnimi pogoji, kot je sedaj veljavna pogodba. po moje kle ne gre za kontunuiteto (nadaljevanje) pogodbe, saj je podpisnik drugi, prav tako pa pogoji močno drugačni (sedaj veljavna je za nedoločen čas, zagotavlja 20 dni dopusta...), ponujajo pa ji pogodbo za določen čas 3 mesecev (seveda brez dopusta, tudi ostali pogoji naj nebi bili znani, tako vsaj razumem)... če si stari šef zato lasti še zasluge je pa sploh sranje na kubik novi bi jo seveda vzel pod svojimi (močno slabšimi) pogoji
|
|
|
|
RE: Spremmba lastnika podjetja-pravice zaposl... 22.3.2007 14:40:17
|
|
|
|
Tasika
|
IZVIRNO SPOROČILO: TheAngel Če bi bila druga firma pravna naslednica prve potem drži kot si napisala, da ti ne morejo dati slabše pogodbe - ker pa, kot razumem, se je prodal lokal tretji osebi ti lahko da pač pogodbo kot želi in če sploh želi. Je le isti ambient pa čisto drugi lastniki. Bo držalo. Če je bil lokal enostavno prodan, potem nimaš nobenih pravic. Če pa je bivši lastnik prodal lokal pod določenimi pogoji, ki so navedeni v kupoprodajni pogodbi, potem pa te pravice imaš. Vprašaj starega šefa, kaj so napisali. Ker če so se samo dogovorili da te obdržijo ....
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?