Tašča (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

ključek -> Tašča (21.3.2007 13:41:43)

Lep pozdravček vsem, ki berete mojo temo. Verjetno nisem edina s tem problemom, a ne vem več, kaj naj naredim. Poročena sem 3 leta, in na začetku sva se s taščo " še kar " ujeli. V zadnjem času pa se vse preveč vtikuje v naju, vse hoče vedeti kje sva, kaj delava, kadar smo skupaj ali se slišimo, nama jamra,da nima nič denarja, kako naj pride čez mesec. Midva ji pač ne moreva plačevati položnice, ker gradiva hišo in veste, da denar kar polzi iz rok. Fora je pa v tem, da njen mož zelo rad pogleda v kozarec, rad kadi in tukaj je razlog, da nima denarja za položnice. Potem pritiska na moža, jaz mu " težim " doma in seveda je prepir tukaj. Jaz nočem več hoditi na obisk, saj samo sedimo za mizo in poslušamo njeno jamranje, kar pa mene živcira. Jaz imam tudi probleme, pa jih ne razlagam skoz in skoz. In potem beseda da besedo, in tako se že nekaj časa midva z možem kregava samo zaradi njih. Kako naj si pomagam, saj se res nočem ločiti zaradi tašče? Imate vse zlate tašče, ki vam samo kimajo, kuhajo kosila, so prijazne??????????Moja kuha kosila, a žal ne meni, pač pa svojemu drugemu sinu in njegovi punci. To se mi pa tudi zdi bedasto. Vsak nasvet bo dobrodošel. Želim sončen dan.

Anonimen -> RE: TASCA (21.3.2007 13:49:17)

No jaz nimam tašče ki mi kuha in kima, daleč od tega.

Jaz ti svetujem en resen pogovor z možem, denarja ji niti približno ne dajajta(saj ga vidva zaslužita in ga tud rabita ne), pa na obisk hodite bolj poredko. Raje pojdita sama kam na sprehod al pa pico k pa tja na obisk.
Jaz grem na obisk enkrat mesečno-še to mi je preveč. Sam grem zarad mojga.

Drugače pa ko ti bo tašča začela jokat in stokat začni še ti. Jamrej kako je težko gradit hišo, pa kako je enim luštn k majo starše k jim pomagajo, pa kako težko je življenje mladih ljudi......pa tekmujte v jamranju. Če nimaš za kej jamrat se pa zmisl. Pa ne se pustit utišat. Če ona lahko sam jamra pa dej še ti.
Al pa udar kontra pa ji razlagej kako je pa vama lepo, da se zastopta, da sta zmožna vse sama narest, vama nihče nič ne pomaga......

Ločit se pa res ni treba zarad tega. A tvojmu možu se zdi pa vse to normalno kar se dogaja?

BLAŽIKA -> RE: TASCA (21.3.2007 13:59:07)

Drugače pa ko ti bo tašča začela jokat in stokat začni še ti. Jamrej kako je težko gradit hišo, pa kako je enim luštn k majo starše k jim pomagajo, pa kako težko je življenje mladih ljudi......pa tekmujte v jamranju. Če nimaš za kej jamrat se pa zmisl. Pa ne se pustit utišat. Če ona lahko sam jamra pa dej še ti.

Točno tako naredi naslednjič, ti nebo ziher nikoli več jamrala.

tanikaa -> RE: TASCA (21.3.2007 14:09:32)

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJCK

Moja kuha kosila, a žal ne meni, pač pa svojemu drugemu sinu in njegovi punci.

Pa naj onadva plačujeta položnice.

Mislim. Halo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Človek že pomaga, ampak vse kar je prav. In to bi v prvi vrsti morala razumeti tvoja tašča, v drugi vrsti pa tvoj mož.

ključek -> RE: TASCA (21.3.2007 14:28:00)

mojemu možu se zdi čudno, da jaz nočem niti enkrat na mesec na obisk. sicer je pa v ozadju še malo več problemov, a nisem želela napisati romana, kdo bi pa bral? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ne vem, beseda ločitev pa "visi" v zraku, saj hoče, da smo "normalna" družina, jaz pa trmarim pri svojem in potem razumeš, da je štrajt neizogiben. vsak na svojem koncu, mož pa še dodatno na sredini - med njo in mano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

tanikaa -> RE: TASCA (21.3.2007 14:31:52)

Ja potem pa razumem, zakaj se mož jezi. Če ne ve, kaj te moti, potem ti tudi pomagati ne more. Vsedi se dol, povej mu kaj te moti, da pač nočeš plačevat položnice, ker mate vi svoje. In ko bo on razumel kaj se s tabo dogaja, bo tudi lahko razumno ukrepal.

Dajte si ljudje zapomnit. Partner ne more vohat, kaj se dogaja v vaši glavi, kaj vas muči, s čim se obremenjujete.  In problemov bo manj. Veliko manj.

Dream -> RE: TASCA (21.3.2007 14:35:47)

Mislim, da mu bo treba dopovedat, da je poročen s tabo in ne s svojo mamo. In če se je enkrat že odločil zate, potem naj se temu primerno tudi vede. Kakor mi je jasno, sta vidva sedaj družina zase, torej vama ni treba nikjer polagat računov kam hodita, s kom, kaj počneta, kdaj sta doma (ali bog ne daj kdaj sta v postelji)... Poskusi ga spravit na realna tla, vpričo tašče pa naj se vendar potegne zate!!!

Anonimen -> RE: TASCA (21.3.2007 19:32:02)

Heh, moja pa mi kuha če ji rečem, še vpraša kaj bi jedla.
Ne vtikuje se v nič kam greva, kdaj prideva, pa naju ni tudi po cel vikend.
Živimo v isti hiši pa mi ne hodi stikat po omarah, če sem kaj skuhala, a mam speglano, pospravljeno....
Če rabim dnar mi ga posodi.Pa vrnem.
Če rabi ona ga posodim. In vrne.
Če kaj rabi prej pokliče in ji rečem naj pride dol, pa še vseeno prej pozvoni preden stopi noter.
Razmišlja o predčasni upokojitvi, da bi lahko z vnučkom ostala doma in bi jaz šla delat.
Pred poroko mi je rekla, da je vesela za svojega sinčka edinčka da si je našel tak fejst ženo.
Pravi da bom dobra mama. Zaenkrat sem še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].
Posodi mi avto če je moj na servisu.
Iz trgovine ni prinese stvari in si ne pusti plačat.
Mož je ob kakšnih malenkostih na moji strani. Zelo pomembno.

Mam kar fejst taščo, pa tudi moja mami se dobro drži kot tašča. Tasti so tudi fejst.

Tebi pa svetujem kot že nekdo prej, da ko začne jamrat jamraj še bolj nazaj. Še boljše da začneš preden ona začne, da niti ne pride na vrsto. Samo je pa pomembno, da je mož res na tvoji strani. Če ne prideš nikamor.

Anonimen -> RE: TASCA (21.3.2007 19:58:43)

No evo, pri nas je (bila) pa moja mami taka. Jz sem garala preko študenta kot črna živina, da sem si lahko plačevala študij, stanovanje, hrano in položnice. Pa ji je šlo v nos, ker sem si kupila avto....
In iz njene strani je bilo popolnoma enako tarnanje kot pri tebi. Pa sem ji vsak mesec primaknila polovico za položnice, saj je vendar moja mami in bi tudi ona meni pomagala...bla bla..
Potem se je šele začelo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Pa se mi je enkrat dvignil pokrov in sem ji  povedala svoje:
1. Da imam svoje življenje
2. da imam svojo družino, ki jo je treba preživljat,
3. da moram rešiti stanovanjski problem - in to stane. Veliko.
4. Naj si zamenja službo, da bo dobila boljšo plačo
5. naj že enkrat neha kaditi saj bi s tem prihranila minimalno 500 evrov letno

No, pa sem naredila red in imam mir pred jamranjem.

Anonimen -> RE: TASCA (21.3.2007 20:23:55)

Če se pustiš od začetka si naj....Moja je tudi hotela komando met pa vse bi mogla vedet kam gremo kje smo bili no prav vse.Ampak sem pač naredila prepir,ko mi je dopizdilo sem ji rekla naj se zase briga nas pusti pri miru naj več ne sprašuje kam gremo kje smo bili ker jaz tudi nje ne sprašujem nič in tudi me ne briga kje je.Od takrat je mir.No saj je še probala parkrat kaj ampak jaz zdignem malo glas pa je tišina.Ne pustim,da bi po meni hodila če prav živimo zraven nje,AMpak smo si naredili vse brez nje in se nima kaj vtikat.Dobi za elektriko denar kolko pač porabimo imamo svoj podštevec ostalo pa imamo vse zase.Nikoli pa ne jamra,da nima za položnice to pa moram priznat.Nima veze,če ji kaj ostane položnice vedno plača to je na prvm mestu.
Tako,da če boš dalje tiho bosta se vidva kregala med sabo.Zato pa ko bo spet kaj jamrala ali kaj pač povej svoje kaj misliš kaj te muči in ne glej nato,če bo užaljena ali bo mož užaljen.To naj te niti malo ne moti.Ampak nevem kaj se sploh sekiraš,če greš k njej enkrat na mesec.Kaj bi rekla,če bi živela zraven tebe????

Anonimen -> RE: Tasca (21.3.2007 20:34:41)

In potem beseda da besedo, in tako se že nekaj časa midva z možem kregava samo zaradi njih. Kako naj si pomagam, saj se res nočem ločiti zaradi tašče?

Ne verjamem, da bi bila tašča sama po sebi lahko vzrok za ločitev. Lahko je dodaten dejavnik pri že nakopičenih težavah, ampak sama po sebi....ne verjamem.

Očitno v vajinem odnosu nekaj škripa. Nehajta se ukvarjati z drugimi, v konkretnem primeru s taščo, ampak začnita iskati rešitve za medsebojne odnose. Samo čakati, da se bo tašča spremenila, postala zlata in oh in sploh, je nesmiselno. To se ne bo zgodilo, predvsem pa ne bo rešilo vajinih težav.

Osmislita vaše družinsko življenje, seveda, če vama je obema to prioriteta. Ko bo to dobilo rdečo nit in pravo vsebino, bo tašča in njeno obnašanje le neprijetnost in ne najbolj moteči dejavnik v vašem življenju.

Žal imam občutek, da tvoj mož ni dorasel ustvarjanju lastnega družinskega življenja,ampak se še naprej udobno naslanja na mamico, čeprav to ni opora, kvečejmu trhel steber, ki se bo kmalu zlomil.

Stran: [1]