Majaa7 -> RE: telovadba doma (1.11.2022 21:09:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lelly28 RR pridna ste Majaa7 , ampak kako veste da vaje izvajate pravilno? tudi izbor vaj je običajno narejen z namenom, da se najprej trenira večje mišice in potem manjše ali pa recimo se en dan osredotočijo le na spodnji del, drugi dan bolj na jedro ipd. Kajti, ko si sami sestavimo trening po navdihu se največkrat izogibamo vaj ,ki nam niso všeč, čeprav so ponavadi ravno tiste vaje najbolj pomembne, da jih izvajamo (če ni poškodb seveda). kajti tiste vaje, ki jih radi izvajamo so tudi tiste, katerih mišice imamo že dovolj trdne in so nam zato bolj enostavne. Sem namreč iz športne stroke in ne morem iz svoje kože, ker me zanima kako si nekdo ki nima izobrazbe iz anatomije in treniranja lahko sam napiše trening. ZAto je tudi me groza ker osebnih trenerjev, ki so pogledali nekaj youtube videov je ogromno, škodo pa popravljamo usposobljeni kadri, v katere seveda ni zaupanja. Živjo, zato ker mi ni pomebno kaj izvajam, moj cilj je biv shujšati potem pa če mi bo še všeč se pa vpisati naprimr v fitnes tam je pa druga zgodba. Prisilila sem se delati tudi vaje ki mi niso všeč vendar kot pravim ko sem začela sem komplicerala katere mišice trenerati kot ste vi napisali in se nikakor nisem lotila in stem razmišlanjem sem bila preobremenjena nakoncu pa nisem naredila čisto nič. Nekako poslušaš svoje telo potem sem pogledala nekaj yt videov razne strani prebrala dosti kaj je najbol učinkovito in začela. Res nism hotla komplicerati važno je pa vztrajanje zato sem delala po občutku ampak skoraj vsak dan včasih po pov ure včasih 15min vendar je biv HIIT varijanta doskrat sem opazila da ne delam z povno paro kot bi lahko in sem se mogla stalno opominjati da lahko hitrej man pavze ker ti rata vmes udobno in delaš počas. Sem šla tud čez program insanity 30 ampak je bila prehuda vsak dan tak tempo te ljudje so tudi že fit. Je pa tako da tud nekateri trenerji moje osebno mnenje je da ne naredijo veliko saj ko gledam v fitnesu kako pride nekdo nov in mu rečejo ne vem tukaj delaj sklece pa plank pa grejo potem pridejo nazaj mu dajo nasledno vajo z utežmi in spet grejo ko oseba naredi to vajo ga seveda čaka. Niso pa vsi seveda isti če bi biv moj namen drugačen bi seveda vzela osebnega trenerja ker bi mi svetovav tudi ostale zadeve kar je pa tud plus po eni strani. Atelier Rebul]https://atelierrebul.si/shop/category/kolonjske-80-kolonjske-vode-80-69]Atelier Rebul https://zap.si/kineziolog/
|
|
|
|