ko so očke vnete (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Sofi -> ko so očke vnete (21.3.2007 11:43:56)

Moj mali pikec bo čez dober teden star pol leta in pred tednom sva se nehala dojiti. In je že fasal vnete očke... Pravzaprav niso zares vnete (baje), pač mu teče ven rumena zgoščena tekočina (meni zgleda kot gnoj, pediater pravi, da so zgoščene solze, ki jih v eč izloča, zaradi rahlega nahoda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Zbuja se čisto zlepljen, jaz mu očke čistim z vato namočeno v kamilice in fajn izpiram, pa ne gre nič na bolje.

Kaj ve priporočate? Kako se rešiti tega???

lp




Mina1 -> RE: ko so očke vnete (21.3.2007 11:46:38)

Če ne bo bolje, naj ti pediater predpiše mazilo Tobrex za ponoči in pa kapljice Tobrex za čez dan. Upam, da sem prav tole napisala. Zoprna zadeva, ker se prenaša tole vnetje na ostale. 




eminci -> RE: ko so očke vnete (21.3.2007 11:49:32)

Živjo Sofi!
Moj pikec je tudi imel isti problem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], in to kar ti je rekla pediatrinja je cist res! Jaz sem mu učke izpirala s toplo vodo in kamilico in ne z vato, ker se mu je še vata zalimala za učke, namesto vate sem uporabila robčke in je šlo veliko lažje. Nažalost je to trajalo nekaj dni! Sej bo minilo, ne skrbi!

LEP POZDRAV!




Anonimen -> RE: ko so očke vnete (21.3.2007 12:27:45)

Probaj s kamilicami pa ne z vato ampak z robčki. Pa kremica Tobrex je nam pomagala. Pa s svoijm mlekom sem mu čistila oko, ampak če si nehala dojiti, potem ga najbrž nimaš. 
Upam, da vam bo kaj pomagalo.

Lp




Shorty_ -> RE: ko so očke vnete (21.3.2007 13:55:21)

če imaš mogoče šem par kapljic svojega mleka mu kapni v očke preverjeno pomaga, meni je tako svetovala pediatrinja in sva se pocajtale v dveh dneh




MALINČICA -> RE: ko so očke vnete (22.3.2007 10:18:53)

Ej, tole z materinim mlekom res deluje. Moj dragi se je zadnjič zbudil s popolnoma zlepljenimi očmi in ful je imel rdeče, pa ga je peklo. Pa sem mu rekla, da mu bom par kapljic mleka stisnila v oči, da to menda pomaga, pa ni verjel. Pol pa se je le premislil in sem mu z kapalko par kapljic dala v vsako oko in zvečer je bil že čisto v redu, res. Še sam ni mogel verjet.




Stran: [1]