kako je s tem.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ur+sa -> kako je s tem.... (21.3.2007 8:29:02)

če nekoga v službi nadomeščaš 1 leto, in se ti v tem času "naredi" da zanosiš?
ti pripada porodniška iz te "firme" ali kuko je zdej s tem...??
ve kera kej več,

hvala za pomoč..

LP Ur+sa

Blink1 -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 8:35:44)

Porodniške itak ne plačuje firma, ampak socialna. Se ti pa upošteva plača iz te firme.

ur+sa -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 8:47:00)

ase mi? računovodkinja mi je enkrat rekla, da se me... zdej na zadnje pa je rekla, da se mi ne...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jest mam pogodbo do maja 2007, sem pa v nekaj dni večč kot 4 tednu nosečosti....
potem velja... kaj pa moram naredit, da velja?

nena m -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 9:29:58)

Porodniško ti plačuje socialna. Za izračun pa ti vzamejo dohodke iz zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške.

Zate bi bilo najboljše, če bi si zrihtala, da ti podaljšajo pogodbo vsaj do nastopa porodniške ( to je 30 dni pred PDP), drugače pa ti bodo upoštevali zadnje plače, pa potem prejemke iz Zavoda za zaposlovanje - uglavnem vse dohoke iz zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške.

Če te od maja dalje ne rabijo, bi ti šli mogoče toliko na roko, da bi ti podaljšali pogodbo do začetka porodniške, ti pa bi šla na bolniško. Bolniško namreč od 30 delovnega dne dalje plačuje ZZZS, tako da nima podjetje s tabo nobenih stroškov.

Upam, da urediš čimbolje.

Lp.

ur+sa -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 9:35:53)

JA HVALA NENA M, drgač najdelje bi mi podaljšali za 1 mesec, zato ker ta k pride nazaj , bi rada koristila dopust.... tko da...drgač pa ta k pride nazaj naj bi rpišla maja, tko da mene nimajo kam dat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nena m -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 9:57:42)

Ja, saj pravim, probaj se dogovorit v službi, pa si zrihtat bolniško. Sicer ne zagovarjam ravno takšnih bolnišk, ampak včasih pač res ni druge možnosti.

Lp

ur+sa -> RE: kako je s tem.... (21.3.2007 10:31:02)

hvala, se pravi, da je najbolj , da šefu kar se da hitro povem, da sem noseča...ali je mogoče bolje, da to potrdi 100% G?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.3.2007 12:56:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]