plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

beti 1 -> plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (20.3.2007 21:42:23)

Živjo!

otobra 06 sem parkirala na pločniku in po Murphyju dobila listek. Položnice seveda nisem plačala. V začetku marca je mož dobil plačilni nalog, saj je avto pisan na njega. Od prevzema naloga je že več kot osem dni, zato ne moreva več vložiti zahtevka za sodno varstvo. Zanimivo se mi pa zdi, da nikjer na plačilnem nalogu, niti v spremljajočem tekstu ni naveden rok plačila. Ali je to standard, ali lahko to kako izkoristim. Ali lahko kljub pretečenemu roku osmih dni mož še vedno pošlje pritožbo, ker ni bil on povzročitelj prekrška? Kdaj postane plačilni nalog pravnomočen?
Hvala za odgovor

Anonimen -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (20.3.2007 22:26:09)

Uf, ta bo pa težka. Avto je bil parkiran kjer je bil in položnica je prišla na podlagi številke registrske tablice oz. lastnika le te. Isto se je men zgodilo na Zaloški, mimo tega nisem mogla. Plačaj, da ne pride do izterjave preko dursa, ker položnica bo na hitro višja kot je sedaj.

beti 1 -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (20.3.2007 22:29:03)

Živ! A si ti imela rok plačila kje napisan, ker na moji položnici ga ni. Piše samo, da če plačam v osmih dneh po pravnomočnosti da lahko plačam le 50%, do kdaj moram plačat celoto pa nič ne piše nikjer.

Anonimen -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (20.3.2007 22:40:37)

Sem dobila isto po pošti in isto je pisalo. Itak pa si dobila po pošti in oni nazaj povratnico. Šteje se pa prvi dan podpisa povratnice. 8 dni pa je rok plačila prekrškov, tud če ne piše.
Jest nisem plačala, sem pa dobila od davčne po nekej časa 10.000 sit, še vedno nisem plačala, čez nekej časa pa 15.000 sit. Pol sem pa vidla, da bolš, da se ne zajebavam. No, mi ni bilo treba niti plačat, sem ravno takrat dobila nakazano dohodnino in so mi kar tam trgali.

kalbo -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (21.3.2007 10:15:55)

Pa kaj bi ti pravzaprav rada? Ne plačala, zavlačevala al kaj?

srki -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (27.3.2007 7:24:25)

Plačaj, pa imaš mir, ali pa jih pokliči in vprašaj, kako je na stvari.

Jaz sem zadnjič tuid dobila plačilni nalog, pa sem rajši plačala, da imam mir.

beti 1 -> RE: plačilo prekrška-pravnice/ki pomoč prosim (29.3.2007 21:59:21)

Sem že plačala.

Stran: [1]