Strawberrie Cherrie -> RE: Kaj vse za osebno higieno novorojenčka (29.3.2007 19:23:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija Verjemi, da samo: vodo, trdo milo in mazilo bepanthen. Vsaj prvih par mesecev. Ok, vate, palčk, pleničk, krpic..... ne štejem.... Če že moraš uporabljati olje, pa ne mandljevega, ker je alergeno, temveč olivno - navadnega lekarniškega. No, jaz uporabljam vodo, občasno Linola kopel (1x na mesec), olivno olje in ribodermin. V čebriček mu ob kopanju kapnem 1 kapljico olivnega (ali mandljevega olja) , potem pa ko ga posušim, mu pregibe namažem z riboderminom / jekoderm po domače [sm=smiley36.gif]. Aja, za ritko imam pa Bebival - pa še to dam res zelo malo ponoči gor, sem ugotovila, da nima p.izpuščaja samo v primeru, če ga čist malo namažem ali sploh nič [sm=zmeden.gif] Potem potrebuješ še: palčke za uho krpice (tetra) za umivanje (jaz imam Krisove so mi OK, pa ful lepo so obrobljene) vato (100% bombaž) - krpe za umivanje (toto krpice so ful fajn od Tosame) brisačo s kapuco ...in to je to, kar se osebne nege tiče.
|
|
|
|