priprava rib (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


dana -> priprava rib (20.3.2007 13:55:02)

Včeraj sem kupila zmrznjene kose morskega lista. Zdaj pa ne vem kako naj jih pripravim?? Ali jih lahko spoham, spečem? Ker malokrat pripravljam ribe sem nevešča v tem, zato prosim za malo idej, kakšen postopek...

hvala in lep dan




san -> RE: priprava rib (20.3.2007 14:52:37)

Lahko jih začiniš s soljo, poprom in limoninim sokom, potem jih povaljaš v moki in popečeš dp zlato rumene barve - ne traja dolgo. Zraven lahko dodaš mešano zelenjavo.

Lp, S




Anonimen -> RE: priprava rib (20.3.2007 14:59:24)

Jaz ga začinim in spečem na olivnem olju. In to je to. Zraven lepo paše krompir z blitvo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.3.2007 22:35:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tanikaa -> RE: priprava rib (22.3.2007 11:35:53)

In obvezno česen. No, vsaj jaz si rib brez česna ne predstavljam.


Jaz stisnem veliko česna, dodam žličko olivnega olja, sesekljan petršilj, limonin sok. To dobro premešam.


Ribe posolim, popopram. Dam jih v pekač, ki ga namažem z olivnim oljem. Ribe pošpricam z rdečim vinom in celotno omako s česnom prelijem po ribah. Potem potrosim moko (čisto malo). To lepo pokrijem z alu folijo in pustim počivat en dan. Naslednji dan spečem v pečici, pri 220 stopinja.

Zraven skuham krompir v vodi, ki ji dodam sol in dva stroka česna. Ko je krompir kuhan, ga potrosim s sesekljanim petršiljem. Dobra priloga pa je tudi blitva.




saving -> RE: priprava rib (22.3.2007 23:31:35)

Ribe so sitne za odmrznit; meni se zdi, da jih je v mikrovalovki nemogoče. Jaz jih dam v plastično vrečko, potem pa v mlačno vodo.
Potem pa spečeš, spohaš... Za spremembo lahko tudi poširaš: na tanko namažeš ponev z maslom. Vanjo daš osoljen in popopran ribji file in ga, toliko da ga pokrije, zaliješ z ribjo osnovo (*). Čez stisneš malo limone ali 1/2 dcl suhega belega vina. Zraven stisneš na tanke rezine narezan korenček. Pokriješ in na majhnem ognju kuhaš 10 minut. Ta čas skuhaš kuskus in očistiš solato.
Fileje in koreček daš na krožnike, zraven kuskus, čez žlica omakice iz ponve in sveža solata. Meni se zdi ta način super za list, ki je taka nežna ribica. Dober tek!

(*) ribje osnove valjda nimaš [sm=smiley36.gif]. Jaz naredim tako, da v kozici po navodilih raztopim zelenjavno kocko (ali pa celo piščančjo, če ni druge), in potem stresem notri tekočinico od ribic, ki so se odmrzovale. Če lahko, nabavi enega celega škampa in ga zbaši v kozico, ker da res super vonj in okus.




dana -> RE: priprava rib (23.3.2007 8:46:12)

Hvala vsem za koristne podatke, bomo sprobali in upam, da nam uspe.

lp dana




tejkooo -> RE: priprava rib (28.3.2007 11:20:03)

Drugače pa list zelo paše v smetanovi omaki s sirom.....Če je še aktualno lahko napišem recept..
Seveda če imaš pa cele liste ne fileje  so pa zelo okusni kuhani v slani vodi na koncu daš tržaško omako ter krompir s blitvo je zelo dobro..




tanikaa -> RE: priprava rib (28.3.2007 14:16:48)

Itak da je aktualno. VSAJ ZAME. RECEPT PROSIM.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




zanika -> RE: priprava rib (29.3.2007 14:55:52)

IZVIRNO SPOROČILO: tejkooo

Drugače pa list zelo paše v smetanovi omaki s sirom.....Če je še aktualno lahko napišem recept..
Seveda če imaš pa cele liste ne fileje  so pa zelo okusni kuhani v slani vodi na koncu daš tržaško omako ter krompir s blitvo je zelo dobro..



Še ena ki čaka, da zaupaš recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]