saving -> RE: priprava rib (22.3.2007 23:31:35)
|
Ribe so sitne za odmrznit; meni se zdi, da jih je v mikrovalovki nemogoče. Jaz jih dam v plastično vrečko, potem pa v mlačno vodo. Potem pa spečeš, spohaš... Za spremembo lahko tudi poširaš: na tanko namažeš ponev z maslom. Vanjo daš osoljen in popopran ribji file in ga, toliko da ga pokrije, zaliješ z ribjo osnovo (*). Čez stisneš malo limone ali 1/2 dcl suhega belega vina. Zraven stisneš na tanke rezine narezan korenček. Pokriješ in na majhnem ognju kuhaš 10 minut. Ta čas skuhaš kuskus in očistiš solato. Fileje in koreček daš na krožnike, zraven kuskus, čez žlica omakice iz ponve in sveža solata. Meni se zdi ta način super za list, ki je taka nežna ribica. Dober tek! (*) ribje osnove valjda nimaš [sm=smiley36.gif]. Jaz naredim tako, da v kozici po navodilih raztopim zelenjavno kocko (ali pa celo piščančjo, če ni druge), in potem stresem notri tekočinico od ribic, ki so se odmrzovale. Če lahko, nabavi enega celega škampa in ga zbaši v kozico, ker da res super vonj in okus.
|
|
|
|