postrv na žaru (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> postrv na žaru (20.3.2007 12:26:13)

Kako jih pripravite? V foliji ali brez, na rešetkah ali kako drugače.

Kaj naj dam še zraven kuhanega krompira, ker moj ne mara blitve.




lili79 -> RE: postrv na žaru (20.3.2007 12:45:14)

jaz postrvi spečem kar v pizza pan - u in so super. Še posebej če imaš možnost to delat zunaj je pa sploh fajn.
LP




asso -> RE: postrv na žaru (20.3.2007 12:58:10)

Jaz jih operem v kisu, posušim s servieto, posolim, pooljam in jih vržem na vrelo teflonsko gril ponev. Pečem toliko časa kolikor je težka postrv (npr. 200 g postrv pečem na vsaki strani cca. 10 minut).




saving -> RE: postrv na žaru (22.3.2007 23:11:10)

Jaz sem že poskusil na oba načina na plati (plinski žar).
V foliji so super, če jih izdatno odišaviš z svežim timijanom ali rožmarinom in daš v zavitek še kakšen korenček in zeleno. Pa ne pozabit na malo maščobe - olivno olje ali maslo in kanček belega vina. Aja, pa sol [sm=smiley36.gif]. Na ta način lahko pečeš tudi večjo ribo (do pol kile; še večje se bolj splača dat v pečico).
Če jih pečeš direkt na žaru, je malo sitno obdržat celo kožo. Meni se najbolj obnese, da jih pokapam z limono, kar malo utrdi kožo, da se potem težje raztrga. Potem pa shajcaš žar do fula in jih nič ne bezaš 3 minute, potem pa obrneš. Koža mora zakrknit, če ne, se strga. Na ta način paše zraven tržaška ali pa salsa verde, če si bolj "fensi" [sm=jezicek.gif]. Na ta način so najboljše porcijske ribe, 20 - 30 dag, ker se enakomerno spečejo.




tejkooo -> RE: postrv na žaru (28.3.2007 11:10:50)

e jih pečeš direkt na žaru, je malo sitno obdržat celo kožo.
IZVIRNO SPOROČILO: saving


Da se koža prime na žar je razlog v tem, da je koža mokra žmohtna in da se to ne zgodi je treba kožo isušit zato obstaja manjši trik,  to pa je da ribo notri normalno soliš zunaj po koži pa pretirano saj koža ne pusti soli notri tako da riba ni preslana.  Vglavnem ribo presoliš samo zunaj zaradi tega ker sol vpije vso vlago iz kože in jo izuši pred peko sol malo postrgaš dol in spečeš  tako pripravljena riba se ne bo nikoli prijela na rešetke.
Seveda na ribo pečeno na žaru najbolj paše tržaška omaka, ki jo daš par sekund preden vzemeš ribo s žara v in na ribo ter seveda pečen krompirček.....Mogoče kaka solata sočna poletna ..... kozarec vina :D

PS:preizkušeno in patentirano !!!!!




Stran: [1]