saving -> RE: postrv na žaru (22.3.2007 23:11:10)
|
Jaz sem že poskusil na oba načina na plati (plinski žar). V foliji so super, če jih izdatno odišaviš z svežim timijanom ali rožmarinom in daš v zavitek še kakšen korenček in zeleno. Pa ne pozabit na malo maščobe - olivno olje ali maslo in kanček belega vina. Aja, pa sol [sm=smiley36.gif]. Na ta način lahko pečeš tudi večjo ribo (do pol kile; še večje se bolj splača dat v pečico). Če jih pečeš direkt na žaru, je malo sitno obdržat celo kožo. Meni se najbolj obnese, da jih pokapam z limono, kar malo utrdi kožo, da se potem težje raztrga. Potem pa shajcaš žar do fula in jih nič ne bezaš 3 minute, potem pa obrneš. Koža mora zakrknit, če ne, se strga. Na ta način paše zraven tržaška ali pa salsa verde, če si bolj "fensi" [sm=jezicek.gif]. Na ta način so najboljše porcijske ribe, 20 - 30 dag, ker se enakomerno spečejo.
|
|
|
|