oblekice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

cofka -> oblekice (20.3.2007 12:15:12)

Pozdravljeni!
No pa smo naleteli se na en problem, in sicer smo mi bili pripravljeni ze na lepo spomladansko vreme, sedaj pa nas je ta sneg cisto presenetil.
Rok imam cez en teden in ne vem, kako naj oblecemo nasega dojencka za odhod iz porodnisnice. Kako ste ga ve oblekle "sredi zime"?
Prvega smo rodili poleti in sploh ni bil problem, zdej pa sama ne vem.
Hvala.

Putka -> RE: oblekice (20.3.2007 12:26:27)

Se mi ne zdi smiselno za par dni kakega pajacka kupovat. Rajši v plišast kompletek oblečeš, pa malo bolj debelo dekico čez daš, pa je.

Olivija -> RE: oblekice (20.3.2007 12:38:49)

najina starejša je rojena aprila in takrat, ko smo šli iz porodničnice je tudi snežilo. Oblečeno je imela pa bodi in žabice (tiste do pasu), čez pa plišast pajacek s kapuco. Na glavi je imela pa kapo in kapuco. Dala sva jo v lupinico in pokrila z deko.

Julija je bila pa 2 leti kasneje čisto enako oblečena, ker tisti poletni komplet, ki sem ji ga kupila ni prišel v poštev in to konec avgusta!

severnica77 -> RE: oblekice (20.3.2007 12:39:45)

Se mi ne zdi smiselno za par dni kakega pajacka kupovat. Rajši v plišast kompletek oblečeš, pa malo bolj debelo dekico čez daš, pa je.
Se strinjam.

Mi smo šli s porodnišnce decembra in je bil tako oblečen, zimskega pajacka pa sploh nima. Do zdaj še ni bil bolan in smo zunaj skoraj ob vsakem vremenu.

crci06 -> RE: oblekice (20.3.2007 12:47:29)

če ne boš rodila v treh dneh, bo takrat, ko pridete domov, že spet toplo vreme.
Jaz tudi ne bi kupovala novega, obleci ji / mu več slojev in fajn pokrij...  Pa dve kapici, pa bo.
Preden boste začeli ven hoditi, upam, bo spet že toplo NEaprilsko vreme.

dskubin -> RE: oblekice (20.3.2007 16:57:17)

mi smo sicer prišli domov s pajacem, ker smo ga dobili za darilo, drugače ga pa jaz ne bi kupila. ker ga tudi pri taprvem skoraj nismo potrebovali (pa je rojen konec oktobra), saj je bil čez zimo v topli vreči v vozičku (tam pa mu tudi živ [sm=hudicek1.gif] ne pride do kože). Spodaj pa smo imeli oblečen dolg body in še eno majčko čez, pa hlače s stopalci pa copatke čez. Aja, pa kapico.

Kot so rekle predhodnice, jaz bi dala čez še en debelejši sloj in pokrila z dekco, pa še eno kapo, pa bo.

Stran: [1]