cepljenje in reakcije (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bellamia -> cepljenje in reakcije (20.3.2007 10:55:07)

zanima me naslednje: ali je katera od mamic, ki svojega otroka ni dala cepit, kasneje dobil kakšno od otroških bolezni? npr. oslovski kašelj? oz. ali je imel kasneje kakršnekoli težave?
sama sem pred dilemo ali dati svojo hčerko cepit, glede na to da ima kri v blatu, (malo, zvečer)
bili sva na preiskavah, ni nobenih dokazov o alergiji, zdravniki so rekli da jo lahko dam cepit, ampak otrok mora biti zato 100% zdrav, moja pa to ni!!!!

ali pozna kakšna alternativne metode cepljenja, menda jih izvajajo v Avstriji!
zelo vam bom hvaležna za vaše mnenje, ker sem po branju na spletni strani Društva za svobodno odločanje pošteno prestrašena in resnično dvomim o kakovosti in nujnosti cepljenja!

hvala, hvala
in lp

ta.nja -> RE: cepljenje in reakcije (20.3.2007 13:18:27)

Živjo!

Če se ti zdi da hčerka ni 100% zdrava jo ne cepi, pa naj zdravniki rečejo kar hočejo. Počakaj malo, da kri v blatu izgine nato pa jo cepi. Naredi po občutku. Pozanimaj pa se še kako je s tem v Avstriji.

Lp

altea -> RE: cepljenje in reakcije (20.3.2007 23:47:29)

bellamia, ne vem, če te bo to kaj potolažilo, ampak mi smo imeli okrog 3. meseca tudi kakšne dva tedna kri v blatu in smo šli čez vse alergološke preiskave, pa niso nič ugotovili (mi je žal za vsak trenutek visenja tam in špikanja).
zdaj je stara 16 mesecev in lepo vse je (jajca, mleko, meso, jagode, ...), je zdrava in ji nič ne manjka.
brez večjih težav smo šli tudi čez cepljenja, čeprav sem zeloooo dolgo oklevala in prebrala vse živo na to temo. verjetno pri tem nikoli ne veš, če si se prav odločil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ne pravim, da jemlji vse na lahko in da cepi svojega otroka, želela sem ti samo povedati svojo izkušnjo, ker meni bi takrat olajšala kakšno neprespano noč.

naj bo vse ok in lp

karin412 -> RE: cepljenje in reakcije (21.3.2007 8:42:29)

Če te je strah, zavlačuj s cepljenjem. Lahko tudi do 1 leta, ko bi recimo bila prvič cepljena. Vse se da, če se dobro zmeniš s pediatrom. Nam je tako ratalo. Jaz osebno poznam starša, ki niso dali cepit, dve od hčera sta se nalezli ošpic, ena je imela 4, druga 5 let. Poznam pa tudi kontra primere, ko so dali cepit, pa je punčka zbolela za paralizo, drug primer pa za avtizmom.

Če te še kaj zanima, pa piši.

Stran: [1]