Cepljenje proti klopnemu meningitisu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

štorkljica -> Cepljenje proti klopnemu meningitisu (19.3.2007 21:23:41)

Zanima me ste kere, ki ste cepile proti klopnemu meningitisu, koliko stane in ali so kaki stranski učinki?
Sama se nagibam k temu, da bi hčerkico enkrat cepila, sedaj je stara 5,5 mesecev, pa nevem kdaj cepit. Sicer smo taki da dosti hodimo v naravo, tudi v gozdove, smo pohodniki in me je zelo strah te bolezni ker posledice so lahko res hude.
Po eni strani pa nevem, ta cepiva so varna ali niso,...
No v glavnem kera ma izkušnje naj se mi javi.
Zanimajo me mnenja ZA in PROTI!

cicido -> RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu (19.3.2007 21:26:36)

Cepljenje stane 26 eur, otrok mora biti star eno leto. Naso Ulo grem prvic cepit 6. aprila, junija bo stara 2 leti.

mala -> RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu (20.3.2007 7:49:01)

sin je bil cepljen okrog leta in pol, hči bomo pa tudi dali jeseni-stara bo pa čez dve leti...glede stranskih učinkov ne vem kaj bi lahko bilo...dobi pa tri doze...

asso -> RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu (20.3.2007 8:52:32)

Jaz sem našo 2,4 letnico cepla pred pol meseca.
Cena je 20€ na dozo (3 doze).
Jaz sem za, stranski učinki so lahko takšni kot pri vsakem cepljenju...

štorkljica -> RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu (20.3.2007 10:33:53)

Ja pol pa itak moram do drugega leta počakat, ker sem nekje zasledila, da je prvo dozo najbolje dati v pozni jeseni ali pozimi, sicer nevem če to drži.
Doze pa niso glih drage....sem pričakovala več kot pri Rotarixu.

asso -> RE: Cepljenje proti klopnemu meningitisu (20.3.2007 12:22:49)

Cepi se lahko po enem letu starosti in ni potrebno čakati zime. Cepijo skozi celo leto, najbolje je pozimi, da si spomladi, ko klopi pridejo na dan zaščiten. Nikoli pa ni prepozno ali prezgodaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]