skuštrana
|
Ja, oka, tole so res ekstremi. Človek mora vedeti kdaj in kje je potrebno postavit mejo. Ne bi vedela ali zaradi takšnega ekstremnega ravnanja trpijo otroci, ker so vse družine iz drugačnih kultur kot je naša. Pri nas so to ekstremi, recimo v Ameriki je šolanje doma dokaj normalno. Imam prijateljico Američanko in pri njih na vzgojo otrok in njihove potrebe gledajo malo drugače kot mi. Njim je vse bolj normalno. Nam so takšne stvari ekstremi (recimo že to, da imaš 5 otrok je pri nas čudno, pa da dolgo dojiš, da ne govorim o šolanju doma, porodu doma,..), tam pa je to normalno. Ko je ona rodila - v Sloveniji je bila zgrožena nad patronažno, ker ji je vsiljevala svoje mnenje (je imela probleme z dojenjem in patronažna ji je hotela vsilit dodatek, ampak se ni dala), za kopanje sploh ni imela banjice ampak je rekla, da vsi njeni otroke kopajo kar pod pipo ( patronažna pa v jok )....Njena mama je imela 5 otrok, njena sestra pravkar pričakuje 4 otroka, brat ima 3 otroke... Glede tega o tem, da so otroci brez plenic od rojstva pa si lahko več prebereš na rodi (www.roda.hr), tam je kar nekaj mamic, ki to dejansko prakticirajo.In jim uspeva. Jaz osebno tega, da v nosečnosti ne hodim na preglede ne bi prakticirala. Sem pa jaz v prvi nosečnosti isto imela full redke preglede, ker sem se morala do ginekologinje vozit 2 uri in mi je sama predlagala, da naj bodo bolj na redko, ker če je vse ok, potem ni neke potrebe za pogostimi pregledi. Doma pa ne bi rodila, razen, če bi bilo to urejeno kot v Skandinavskih državah, kjer je to ena od normalnih opcij poroda. In jes teboj posebej usposobljena babica, ki točno ve kako in kaj...Za slučaj, če gre kaj narobe.