štorkljica -> Pokeraš :) (19.3.2007 17:21:17)
|
Nekega večera sta dva parčka igrala poker. >Janezu je padlo nekaj kart na tla. Sklonil se je, >da bi jih pobral, ob tem pa opazil, >da Frančekova žena Jožica pod obleko nima spodnjih hlačk. >Vržen iz tira se je ob dviganju z glavo še zadel ob rob mize >in ves omotičen je odtaval v kuhinjo po kozarec vode, >da bi si ohladil pregreto glavo. >In glej ga zlomka: >Jožica je prišla za njim in ga zapeljivo vprašala: >"Si tam spodaj videl kaj zanimivega?" >Popolnoma šokiran nad njeno direktnostjo ji Janez odvrne, >da v bistvu pa res. Nakar Jožica poreče: >"Tisto lahko dobiš, vendar mi boš moral plačati 50000 SIT". >Po nekaj minutnem premisleku o morebitnih moralnih >in zlasti finančnih zadržkih, Janez sklene, >da le-teh ni in da je več kot zainteresiran. >Jožica mu naroči, naj se oglasi v petek popoldne, >ker njen mož Franček tega dne sestankuje do poznih večernih ur. >Teden se hitro obrne in že je tu petek. >Janez ves neučakan zdrvi k Jožici, plača omenjeno vsoto, >nakar se v spalnici izvrši še fizična plat transakcije. >Janez zadovoljen z opravljeno nalogo >kmalu po tem zapusti prijateljevo hišo. >Ko se zvečer Franček vrne iz službe, >se srepo zazre v Jožico in izstreli kot iz topa: >"Je bil danes popoldan pri tebi Janez?" >Jožica prebledi: "Da, res je bil tukaj, >prišel me je pozdraviti na poti iz mesta". >Srce se ji je skoraj ustavilo, ko je mož nadaljeval: >"Ti je dal 50000 SIT?". >Sedaj ji je postalo jasno, da je moral nekako izvedeti, >vdana v usodo si je nadela svoj >najhladnejši pokeraški izraz in flegma odvrnila: >"Da, res mi je dal 50000 SIT". >Frančekov obraz se je nepričakovano razlezel v dobrohoten nasmeh: >"Odlično! Upal sem, da ti jih bo dal. >Dopoldne se je namreč oglasil pri meni v službi >in si sposodil 50000 SIT, hkrati pa obljubil, >da se bo še popoldne oglasil pri tebi in jih vrnil". > > Temu, dragi prijatelji, se pravi biti pravi pokeraš!!!
|
|
|
|