ŠpelaP -> RE: taščino uvajanje na kahlico (20.3.2007 9:18:08)
|
Pri vsem gre verjetno bolj za problem "tašča" kot "uvajanje na kahlico", a ne?! Tudi, če boš otroka dala v vrtec, ga bodo tam slej ko prej začeli navajati na kahlo. Kar je popolnoma normalno! Naš pikec je šel v jasli z 11 meseci, počasi so ga začele vzgojiteljice navajati na kahlico, po dogovoru z njimi tudi mi doma - za večji uspeh. Pri 1,5 leta je bil popolnoma čist čez dan. Čez noč je pa še trajalo kar nekaj časa. Potem sem ga pa jaz enkrat preprosto vprašala, če bi bil brez pleničke ponoči, pa je rekel, da ja in od tedaj je tudi ponoči čist. Mi imamo tako kahlico na stolček s pokrovom. Ko smo pikeca navajali nanjo, smo jo imeli postavljeno kar v dnevni sobi v enem kotu in si je kar sam lahko slekel hlače in sedel nanjo, če ga je pritisnilo lulat ali kakat. Nakajkrat je še rekel, da ga tišči lulat ali kakat, potem pa je kar sam začel sedat nanjo in opravil potrebo. Tudi ponoči je šlo kar hitro. Nekajkrat sem ga še jaz spomnila, da je šel lulat, zdaj se pa že kar sam zbudi in reče, da mora iti lulat. Čez noč ima kahlico postavljeno ob postelji.
|
|
|
|